PagePro 1250W komunikuje s pc ale netiskne.

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
robo

PagePro 1250W komunikuje s pc ale netiskne.

#1 Příspěvek od robo »

PagePro 1250W, Win 7, 32B. Tiskarna jeste nedavno tiskla. Ted kdyz dam tisk rozblika se ledka na tiskarne ale k tisku nedojde. Jen blika. Kdyz dam pravou mys na tiskarne a vyberu Zobrazit aktualni tiskove ulohy tak tam je prazdno. Dam tisk, v okne se mi ukaze tiskova uloha, rozblika se ledka na tiskarne. Za vterinu ale tiskova uloha zmizne. A zustane blikat jen ledka. Co si pamatuji tak ta tiskova uloha se tam v tom okne chvilku zdrzela. Zustane tam pokud zvolim u tiskarny Pouzivat tiskarnu offline. V tomto pripade se ale nerozblika ledka. V tomto rezimu ale tiskarna nebude tisknouit. Mam dojem ze bude problem ze okamzite zmizne ona tiskova uloha. Nez to tiskarna zpracuje, je ukol pric. Prosim o radu. Aktualizace mam zastaveny. Posledni jsem tahal v dobe instalace os, coz byl asi letosni listopad. A v te dobe to tisklo.
p32

#2 Příspěvek od p32 »

Tak prostě zkus, jestli sama něco vytiskne po zapnutí.
robo

#3 Příspěvek od robo »

Tiskárna nemá tisk test. stránky bez pc. A pokud dam tisk test stránky v nastavení tiskárny, tak se nic nestane. Rozbliká se led, jako vždy, ale k tisku nedojde. Už problémem je že nejsou ovladače pro sedmičky. Poslední jsou pro vistu 32b. Ale i s těma to tisklo. Nepomohlo odebrání tiskárny a ovladačů a zpětně znova nainstalovat. Nějaká komunikace proběhne, viz ledka. Bude někde problém s tím že hned zmizne tisková úloha
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Mas to pripojene cez USB alebo LPT port?
Ktora LED blika - zelena?
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Však jsi to měl hned zkusit se starým systemem jinde na PC . No po tisku musí přestat zelená blikat . Pokud bliká , tak je stále připravená tisknout .
pepik9

#6 Příspěvek od pepik9 »

Status Display není funkční ?
robo

#7 Příspěvek od robo »

Port LPT. Uz s timto pc, os tiskla. Vim ze tahle tiskarna nema ovladac na 7/64B coz je u me na vsem co mam, nehlede k problemu ze notas nema LPT. Takze jsem k tomu drzel pc kde byl xp. Pote ale nastal problem s xp a ja se rozhodl ze zkusim 7. Po instalaci systemu jsem si vzpomel na tiskarnu. Nakonec to dobre dopadlo a tiskarna tiskla. Ale asi po mesici tiskoveho klidu uz netiskne. Zustane blikat zelena led. Zadny cisitce jsem nepouzil. Aktualizace tam jsou ty posledni z cca mesice zpet.
Naposledy upravil(a) robo dne 17 pro 2014, 13:36, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Skus na inom PC alebo cez USB.
robo

#9 Příspěvek od robo »

Tiskarna nema usb port. Jen LPT. Po celou dobu byla vypnuta sit vypinacem. Na prilozenem obrazku je to co myslim tiskova uloha. V zahlavi je off line rezim, ten jsem kvuli screenu zvolil. Jinak ta tiskova uloha do vteriny zmizne. Coz je spatně.
Přílohy
17-12-2014_00003.jpg
(21.72 KiB) Staženo 127 x
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Podla manualu ma aj USB port: http://printer.konicaminolta.net/driver ... user_e.pdf (s. 11)

Testom cez iny port sa vyluci chyba v kabli.
robo

#11 Příspěvek od robo »

:oops: Vlastnim ji asi 6 let a myslel jsem ze usb port nema. A ona ho ma. Se picnu. Ted musim sehnat usb kablik.
rnbw

#12 Příspěvek od rnbw »

To je celkom bezny problem - minule takto niekto nasiel po rokoch USB port na LaserJete 1200 :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Někdy ta PagePro přemýšlí i minutu, než z ní něco vypadne. Hlavně u barevných předloh v pdf.

A autotest má, nejspíš podržet Cancel a zapnout.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
robo

#14 Příspěvek od robo »

LPT port zamenen za usb. Odebrana puvodni tiskarna. Restart a pripojeni tiskarny do usb. Nainstalovaly se ovladace podpory tisku pres usb i ovladac Vysledek i chovani je stejny jako pres LPT. Zkousel jsem tisk jednoho slova. Abych se nezdrzoval. Ach jo.

Edit. Udelal jsem test jak radil ZdenekHQ. Po tomto zapnuti blikaji stejne zelena a cervena led. Na mackani toho tlacitka co je na tiskarne se nic nedeje. Stale blikaji stejne obe ledky v intervalo co sekunda. Vypnul jsem ji hlavnim tl. a pokus zopakoval. Stejny stav. Kdyz ji normalne zapinam tak se mi zda ze startuje tak jako vzdycky.
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Takže pokud ti nejde test po zapnutí (který má), tak se mrkni na válec, jestli nepotřebuje vyměnit. Jak ji máš vůbec dlouho a kolik jsi na ni vytiskl stránek ?
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“