Tiskárna Kyocera problém s detekcí toneru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
moravan34

Tiskárna Kyocera problém s detekcí toneru

#1 Příspěvek od moravan34 »

prosím o radu s poruchou tiskárny Kyocera FS-C5100DN. Tiskárna hlásí po zapnutí a kalibraci chybu 7401 což je problém s detekcí hustoty toneru.
Tiskárna se asi 2 roky nepoužívala má prázdnou černou tonerovou kazetu a hlásí že je instalovaný neznámý toner.Když jsem demontoval tonerové náplně a přenášecí pás zjistil jsem, že barevné developery mají na válečcích krásnou vrstvičku toneru ale developer černé barvy je čistý bez vrstvičky toneru přitom vnitřek černého developeru je toneru plný. Otázka zní v čem může být problém ? je špatný developer ? na jakém principu se nanáší toner na válec měl jsem za to že je to na principu magnetu jelikož váleček je magnetický.... jde o to že bych se chtěl vyhnout chybě kdy koupím nový developer, tonerovou kazetu a zjistím že chyba je jinde a tiskárna půjde do šrotu... Prosím poraďte už jsem na tom strávil celý víkend při kontrole všech spojů a konektorů... Ještě jedna věc tonerový prášek který je v developeru není originální ale to by snad na základní princip nemělo mít vliv..
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Nevhodným tonerem to být může, další důvod může být stírací lišta, rodičům se zejména na podzim, asi jak se ochlazuje a je vysoká vzdušná vlhkost, zanáší lišta přímo v tonerové kazetě a tisk je pak velmi slabý šedý. Lištu stačí demontovat, na stírací hraně je docela tvrdý povlak toneru, který jde seškrábnout nehtem a tiskárna pak zase nějakou dobu frčí OK. Je to nějaký Samsung a toner taky dosypávám.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“