poohlížím se již delší dobu po vhodném regulovaném zdroji pro bastlení, který by zároveň mohl fungovat jako napaječ pro moji modelářskou nabíječku, když nabíjím doma a ne z auta (tuto). Nepotřebuju z ní dostat těch 1000W (zatím
Manson HCS-3200
s tím, že kdybych potřeboval upgrade na vyšší napětí, tak bych přikoupil druhej a dal je do série majíc tím k dispozici 36V/20A (předpokládám, že tohle se běžně dá udělat). Zároveň bych měl možnost dvou nezávislých zdrojů, pokud bych potřeboval dvě různá napětí. Zatím mi na bastlení bude stačit jeden. Pokud jsem se koukal rovnou po dvouvýstupových zdrojích, kde se dají výstupy taky takhle spojovat, tak vyšly vždy za větší peníz než dva samostatný menší.
Máte někdo zkušenost s tímhle zdrojem? Dobrý za ty peníze nebo nebrat? A ještě mě zajímá jedna věc, kterou jsem vyčetl v manuálu, ale nevím jestli správně pochopil. Zdroj má ještě zadní zdířky, který jsou pojmenovaný "hlavní terminál" a ty přední "pomocný terminál". Podle všeho ten max. proud 20A lze dosáhnout jen na zadních zdířkách a na předních je to jen max. 5A ... pochopil jsem to správně? Jestli ano, proč to tak je? Proč nejsou jedny zdířky (ty přední) s plným rozsahem? Přijde mi to dost nelogický... nebo přesněji dosta naho*no, když musím používat hůře přístupné zadní zdířky na větší proud ...
Díky za potřehy, popřípadě za doporučení jiného/jiných zdrojů za podobné/lepší peníze.