Já mám dobré zkušenosti s kompletem Shure SLX24/Beta58A. Dá se využít jak pro mluvené slovo, tak i pro zpěv. Má automatické hledání volných frekvencích, případně se dá použít i manuální vyhledávání. Protože scanuje odspodu nahoru, vezme si první volnou frekvenci. Ovšem platí, že čím vyšší frekvence, tím lepší dosah a výsledek a tak raději scanuji a nastavuji ručně zvrchu směrem dolu. Má 16 kanálů na každé ze 6-ti skupin v pásmu 740-752 (764) MHz, tedy celkem 96 možných frekvencí. Navíc 2 anténky nejsou pouze propojeny drátkem, jak tomu u levných přístrojů bývá, ale mají dvojí diverzitu - při různém náklonu antén přijímá ta, která má silnější signál. Dosah je cca 100m. Mikrofon má dynamickou vložku se superkardioidní směrovou charakteristikou a vylepšeným vestavěným pop-filtrem proti pazvukům "P". Po naladění volné frekvence na přijímači, který má regulovatelný XLR i 3,5mm Jack konektor, stačí přiblížit zadní část mikrofonu s odkrytým krytem baterií k přijímači, stisknout velký čudlík a mikrofon se automaticky nastaví. Nastavení zůstává i po vypnutí systému. Mám ho asi 2 roky a zatím naprosto bez poruchy. 2 tužkové baterie vydrží asi 8 hodin provozu. Nabíjecí nedoporučuji, vysílač má potom menší výkon - nabíjecí nemají 1,5V, ale jen 1,2V a je to znát. Cena nového je nyní 20 200,- Kč. Tento komplet je i včetně přenosného značkového kufříku, manuálu, zdroje pro 220-240V, držáku na mikrofon Shure, minimálně využit a když už, tak výhradně v nekuřáckém prostředí a vypadá jako nový. Fota mohu zaslat, cenu navrhněte na
purevoice@post.cz pokud máte zájem. Nemám problém se zasláním do zahraničí. Prodávám především proto, že chci kondenzátorový SLX24/Beta87A - myslel jsem, že stačí vyměnit vrchní část z 58A na 87A, ale není tam phantomové napětí a mně se nedaří nikde zjistit, jak ze 3V těch 12 až 52V pro polarizaci kondenzátorového vršku udělat. Navíc bez té hlavy 3 kontakty jsou bez napětí, takže asi je zapotřebí koupit celý komplet v 87A řadě. A nebo mi někdo poradí?