Zapojení HIO WNB053?
Moderátor: Moderátoři
Zapojení HIO WNB053?
- Přílohy
-
WNB053.jpg- Zapojení relé a WNB053 v PR31
- (273.62 KiB) Staženo 203 x
- monterjirka
Já jsem to kdysi měl udělané, ale nevím, jestli jsem si to "namaloval" a jestli bych to ještě našel.
Tam jde o to, že přivedeš napětí na "přepínací kontakt", tím je přivedeno na jednu cívku. Tu cívku "uzemníš" např. tím, že napětím otevřeš tranzistor. A na druhou cívku to přivedeš přes druhý tranzistor, ale do přívodu do báze je vložen invertor, takže je sepnut vždy jeden tranzistor nebo druhý. A cívkou prochází proud pouze po dobu, než s to přepne.
děkuji Vám za náměty. To co psal monterjirka není zase tak nepřekonatelné, ale obvod který jsem vymyslel byl dosti náročný na součástky a místo.
Hledal jsem v AR jak psal jinovak55, ale WNB053 je novější HIO jak tento přehled, který končil v AR4/78. Prostě tam nebyl uvedený. Troufám si tvrdit, že se teto HIO objevil až kocem 80tých let.
Opustil jsem nápad s použitím relat QN59933 a našel jsem příhodnější řešení s relátkama NEC EC2-5TNJ, které jsen nakoupil na Aukru. Nechám naprogramovat osmi pinové ATTINY, jeden CPU na dvě relé u každého filtru a bude zameteno...