Plazma Panasonic TX-P37X10Y, deska zdroje

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Lom

Plazma Panasonic TX-P37X10Y, deska zdroje

#1 Příspěvek od Lom »

Dobrý den,v uvedeném plazmovém televizoru mám vadnou desku s označením LSEP 1279 KPC 2294 V-0 (Y9225). Novou desku se mně nedaří v českých krajích sehnat. V nabídce jsou však na e-bay http://www.ebay.de/itm/like/25178070790 ... rmvSB=true
,je u nich ale uváděn jiný typ televizorů. Posouzením pohledem i označením (až na to Y...)jsou stejné. Prosím znalé o odpověď,zda je mohu použít do výše uvedeného televizoru.Děkuji.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Proč tu původní neopravíš? Vždyť toho na ní moc není.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

Pro někoho je lépe je o opravu někoho požádat. Dostal jsem na stůl LCD monitor, kde se někdo snažil opravit právě zdroj, zmastil to tak, že mi dá hodně práce ji opravit. Problémem bývá např. výměna obvodů, připájených chladičem přímo na desku (TO220 ap.), ale někdy i banální odpájení běžných součástek s více vývody, vytržení části vodivé cesty aj. o výměně IO v SMD ani nemluvím.
Lom

#4 Příspěvek od Lom »

Pokud to někdo opravuje,prosím o doporučení a kontakt.Sám si na to netroufám.Děkuji.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

To byste asi musel uvést, odkud jste. U opravny byste se většinou nedoplatil. A koupit desku na ebay za 70€ s určitou mírou pravděpodobnosti, že bude vhodná je dost drahý špás. Navíc chyba může být v TV a nová deska se může poškodit opakovaně.
Lom

#6 Příspěvek od Lom »

Děkuji,jsem z Litvínova.Podařilo se mně dostat na "horkou stopu" na novou desku za rozumnou cenu.Pokud bude inzerovaná deska vhodná,budu mít problém vyřešen.
mi-ro

#7 Příspěvek od mi-ro »

Doufej, že výměnou pouze zdrojové desky bude problém vyřešen.
..to bude jen ňákej odpůrek
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jjilek »

kondik píše:jjilek - U opravny byste se většinou nedoplatil
No tak s tým nesúhlasím, ja sa na cene dohodujem pokial to niekomu nesedí (cena) môže si to vziať kam chce a pritom získa diagnostiku za nepremrštený poplatok !!!

Klobouk dolů, jsi skutečně málo obvyklá výjimka.
Já jsem narazil na opravny, kde cena ND byla +150% ceny dovozce (+4500,-Kč)), a"hodinová" sazba vycházela kolem 1000,- Kč/hod.
Srovnáno s časem, který jsem jednoduché výměně věnoval sám a to jsem tuhle značku dělal teprve nyní.
J.
Lom

#11 Příspěvek od Lom »

O těch trimrech vím,odkaz jsem uvedl nahodile jako příklad.Desek se stejným označením je na e-bay nabízeno poměrně dost,bohužel uváděné typy televizorů jsou jiné.Potřebuji se zorientovat právě v tom,zda je možné takovou desku použít i pro ten můj konkrétní televizor. Podařilo se mně sehnat doplňující údaj k objednávání a teď čekám na vyjádření prodejců.
Pokud neuspěji,pokusím se o opravu,děsí mě to hafo smd součástek na spodní straně desky.Smd obecně nemám zrovna v oblibě.
serv686

#12 Příspěvek od serv686 »

Stále jsi ale nenapsal jak se vada zdroje projevuje, svítí LED nebo ne, bliká nějaký error... Tohle opravování výměnou celých bloků je šílenost.
Lom

#15 Příspěvek od Lom »

E-bay volím proto,že jsem desku zdroje jinde nenašel.Televizor byl v autorizovaném servisu,kde byla provedena diagnostika a určena cena opravy -nová deska zdroje + práce cca 6500,-Kč(cena nové desky ze skladu Panasoniku v Hamburku je cca 4000,-Kč bez DPH,výměným způsobem a zaslaná vadná deska nesmí být opravovaná),což je samozřejmě nerentabilní.Prodejce na e-bay dává záruku(je to z GB) a před objednáním ověřuje typ televizoru.Že se jedná o starší nebo opravovanou desku je pravděpodobné.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“