Odruseni 230V na 12V vedeni

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Atrey

Odruseni 230V na 12V vedeni

#1 Příspěvek od Atrey »

Zdravim vsechny,

mohl by mi prosim nekdo poradit, jakou kapacitu by mel mit kondik zapojeny paraelne na 12V vedeni?

Indukci 230V do 12V rozvodu mi nizkonapetove LED diody lehce sviti a v noci je to neprijemne.

Mnohokrat dekuji za radu.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Kondík asi nepomůže, pomůže vedení zatížit třeba odporem, na kterým se to indukovaný napětí protopí. Vhodnou velikost musíš vyzkoušet, začal bych s cca 1 kΩ.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Seš si jistej, že je problém takový jak popisuješ? Vlivem kapacitní vazby se může indukovat pouze stř. proudy zatímco LED jsou na ss. Pokud to je opravdu tak, pak bych zkusil 100uF.
..to bude jen ňákej odpůrek
ZVUK2000

#4 Příspěvek od ZVUK2000 »

Zkus tlumivku.
Atrey

#5 Příspěvek od Atrey »

Tlumivku pri 40A, to by musela byt nejak z vlaku snad?

Jde mi o kazdy elektron.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#6 Příspěvek od PeteBurns »

Na tieto ucely sa vyraba specialna MegaTlmivka(TM), ktora v sebe obsahuje kvantum NanoTlmiviek(C) zapojenych paralelne, kazda z nich spracuva svoj vlastny elektron...jedine takto sa da dosiahnut dokonale odtienenie nezelanej indukcie, ak ti naozaj ide o kazdy kazducky elektron ;)
Atrey

#7 Příspěvek od Atrey »

Hmmm, tak to v tomto pripade jako obvykle vzdy a vsude vyhrajou zase jen penize :roll: .
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

Netuším, co máš na mysli vyhrajou peníze - řešení už Ti tady někdo poradil - nejlepším a nejjistějším řešením je přidat paraleleně na starnu pásku odpor. Začal bych třeba 3k3, na takovém odporu bude cca 45mW. Pokud by pořád prosvítalo, pak bys mohl přidat druhý/třetí kus paralelně.. Cena takového odporu je cca koruna. Nebo zkusit dát nějaký elyt cca 100u/min16V. Při 50Hz takový kondík bude mít reaktanci kolem 35ohmů - to by něco mohlo pobrat taky. Důležité je tyto prvky napájet na straně pásku a v případě elytu dodržet polaritu!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“