Krups xp 7220 - natlakování válce po uvaření kávy

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
spankyman

Krups xp 7220 - natlakování válce po uvaření kávy

#1 Příspěvek od spankyman »

Ahoj. Zakoupil jsem kávovar na inzerát a mimojiné mi protékala voda krz těsnění (MS5002040) mezi pístem a válcem. Po vyměně těsnění již voda neteče, ale když se káva uvaří a píst jede nahoru, tak je nějak natlakovaný a kává vystřelí všude možně. Poradí někdo? Díky
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Zkontroluj a vyčisti zpětný ventil na rozdělovači - ten píst se šedými o-kroužky by se měl v něm volně pohybovat a ventil, co je v něm, by se měl dát profouknout jenom na jednu stranu.
spankyman

#3 Příspěvek od spankyman »

byl tam starý distributor vody, který měl ulomenou packu. Tak jsem ho vyměnil za nový. měl by být tedy čistý, ale podívám se na to, jestli se píst pohybuje.děkuji za rychlou odpověď.
spankyman

#4 Příspěvek od spankyman »

tak ten ventil mi nejde profouknout ani z jedný strany.ani u novýho, ani u starýho
ohryzek36

#5 Příspěvek od ohryzek36 »

Našel jsem nějaký starý výkres s ventilem (neodpovídá úplně přesně - píst je v něm odstupňovaný a ze strany od rozdělovače není rozdělovač), ale na vysvětlení by to mělo stačit.

Jde hlavně o to, aby se ten ventil (24) v pístu (19) pohyboval a aby se při natlakování vodou o rozdělovače (vývod 13) (2 polovina výkresu) otevřel zatlačením na výstupky ventilu (28 ), ale v tom asi problém nebude. Tady bude nejspíš problém v tom, že při dodělání kávy se píst nevrátí z polohy, co je na pravé straně výkresu zpět do klidové polohy na levé straně - kvůli tomu se pak nevypustí přebytečná voda z tělesa (vývod 14) do odpadu (vývod 15). Mohou to způsobovat zbytky kafe, vodní kámen nebo nějaká podobná špína - v tělese toho může být hodně a může se to klidně dostat až do rozdělovače.
Přílohy
zp_ventil.JPG
(92.93 KiB) Staženo 217 x
spankyman

#6 Příspěvek od spankyman »

jsi opravdu frajer. znovu jsem espreso rozdělal a upravil hadice.přišlo mi, že je v jednom místě dost skříplá. teď už to nestříká, ale teče mi voda (docela dost) vývodem 15. Na něm je jen krátká hadička, kterou nemám nikam zapojenou. Kam by měla přijít? (nezlob se, jestli už se nato někdo ptal). Děkuju
spankyman

#7 Příspěvek od spankyman »

prošel jsem si nějaké fotky a asi by měla jít ta hadička na spoj, co vede vodu do nádobky pod šálky viď.
ohryzek36

#8 Příspěvek od ohryzek36 »

Vede do takového průhledného plastového výlisku pod válcem (je nasazený zespodu do toho bílého plastu). Vede do něho ješte
hadice od přetlakového ventilu za čerpadlem a celé to pak teče do odpadní misky pod hrnkem na kafe.
spankyman

#9 Příspěvek od spankyman »

ještě jednou děkuju. jsi fakt borec. Tvoje rady jsou k nezaplacení. Měj se moc hezky
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“