Levne Cinske IRC
Moderátor: Moderátoři
Levne Cinske IRC
Potrebuju na masinu 4 kusy, neni to zadna kriticka aplikace a i rozliseni je o rad lepsi nez potrebuju. Jde mi o to jestli jsou aspon trochu pouzitelne , pripadne abych je nemusel po mesici menit. Je mi lito tam cpat drahe s 5000 imp/ot ktere tu taky mam, ale chtel bych je posetrit tam kde tyhle nebudou stacit.
Znamy delal na soustruh odmerovani s magnetickym paskem, je to taky za par korun a nemusis se drbat s prevody rozliseni pokud si vzpominam bylo nekde v radu stovek nm. Mam s tim taky neco v planu, ale zatim neni cas, tak bliz neporadim. Mrkni na web austriamicrosystems.
Posuvka je kapacitni snimani, coz je pro soustruh vicemene nepouzitelne. Je to hodne haklive na bordel.
Mrkni napr. zde http://ams.com/eng/Linear-Hall-Encoder/AS5311.
Zaky píše: Měřit budu stejně jenom stylem najet do řezu, vynulovat a odměřit...
Pro příčnej posuv musíš inkrement dělit na polovinu.Ale to asi víš když děláš na soustruhu.
Já mám teda profi odměřování a jsem s tim velice spokojenej.Chodí mi to už asi 6 let bez poruchy.Je to velmi šikovná věc.Mnohem lepší než sledovat nonius.
Cidlo 600imp/ot ujizdelo jednim smerem. Proste obcas jeden z vystupu neposilal pulzy. Po rozebrani jsem nic podezreleho nevidel, je tam je opticke cidlo, 7805, 2 tranzistory + nejake smeti (ty impulzy podle toho vypadaji) Parkrat jsem do toho foukl pusou a sesrouboval. A ejhle, cidlo jede
Asi to delaji nekde v kravine.
Musim to vyfoukat poradne a utesnit kryt, nemaji tam ani gumicku.