Zachytávání tisku z tiskárny do grafiky v PC
Moderátor: Moderátoři
Zachytávání tisku z tiskárny do grafiky v PC
Nedal by se analyzátor podobně propojit s oboustranným LPT portem PC, "simulovat tiskárnu v PC" a přijatý data ukládat do TIFF, PCX či jinýho bitovýho formátu na disk?
Neexistuje už něco takovýho hotovýho naprogramovanýho? Jestli by to třeba nešlo pomocí nějakýho paralelního laplinku či tak nějak...
Díky
Jirka
Podla mna by sa to cez LPT port malo dat vyriesit. D0..D7 sa prepoja (pre istotu cez odpory), vystup STROBE z analyzatora na vstup ACK PC (tym padom to bude v PC generovat IRQ pri kazdom bajte). Ostatne signaly podla potreby - urcite vstup ACK, ostatne neviem, ci analyzator pouziva.
Gould kromě LPT umí taky RS232 a GPIB. Na Centronix a RS232 se dá poslat data v Bit Image nebo Chars. Na GPIB nic nemám, RS232 umím chytat v Hyperterminálu, ale jen zobrazení typu listing, t.j. třeba výpis dissasemblování běhu nějakýho programu, t.j. pouze ASCII znaky. Průběhy jsou ale grafika a s tím si Heperterminál neporadí. A taky nevím, jestli to skutečně chodí jako na Centronixu. Možná že když jde Bit Image poslat po RS232, tak by bylo jednodušší vypis chytat přes něj. (Zapoměl jsem, že to jse i přes RS232) Můžu to chytat na W98 aby nebyl problém s obsluhou portů ale jak poskládat poslaná data do monochrom obrázku je pro mě jaksi mimo.
Jirka
Pokud jsem odeslal Bit image, tak po obrazovce lítá spousta divnejch znakovejch sekvencí, přenos trvá několikanásobně dýl.
Koukal jsem do zachycenýho souboru, 7 bit tam je, ale jako grafika to ve všem hlásí neznámý formát. Vložil jsem to, ale je to prvné, tak netuším, zda je to udělaný dobře.
Jirka
- Přílohy
-
k50.txt- (57.86 KiB) Staženo 177 x