Aeg Lavamat 72850

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jaydoo

Aeg Lavamat 72850

#1 Příspěvek od jaydoo »

Pokazila sa mi práčka AEG Lavamat 72850A. Vypisovala chybu
Po zapnutí tlačítkom sa zapne čerpadlo a po 10 sekundách pípne a zastane. Treba znovu slačit tlačítko START a potom sa rozbehne. Občas vypisovala chybu EH0. Po chvilke sa rozbehla. Ale prestala zohrievať vodu. Po odvezení práčky k opravárovi, ten vymenil teleso, nejaké relatka a nefunguje stle. Vraj bude vadná elektronika. Na tu čakame z nemacka už skoro mesiac, vraj je nejaký problém. Neviete niekto zohnat, alebo zapožičať elektorniku na AEG Lavamat 72850 ? Alebo presný typ tej elektorniky, nech to skusim niekde inde zohnat.
Som z Ba.
Dakujem.
Rostav

#2 Příspěvek od Rostav »

Jsi ode mne trochu daleko. Podle modelu se mi nepodařilo najít v dokumentaci požadované informace. Chtělo by to opsat z výr. štítku PNC číslo. Začíná většinou č.9 a má 9 až 12 míst. Je tam i č. SN to je výrobní a zatím jej nepotřebuji. Elektroniku ti asi nikdo nepůjčí. Ten servisák dělá i záruky AEG ? Pokud ano můžeš mu pomoci když zavoláš na bezplatnou linku Electroluxu a zeptáš se proč to ještě neposlali.
jaydoo

#3 Příspěvek od jaydoo »

ano, je to servisák z AEG, Electorluxu.
Najprv to mali poslat 16.1, potom to posunuli na 31.1.
Vrja niektorý na to čakajú od minuleho roku.
skusim zistiť to PNC číslo.
dik.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Tomu opraváři bych moc nevěřil.
Rostav

#5 Příspěvek od Rostav »

Našel jsem, že jsi se již na totéž ptal v jiném vlákně - Příspěvek zaslal jaydoo: čt listopad 20, 2014 2:20 pm . To stále od té doby nepereš ? Nebo ti ten servisák neřekl co chyba EH0 znamená. Nech si vrátit tu vadnou elektroniku. Je tam dost věcí co se ti časem mohou hodit.
jaydoo

#6 Příspěvek od jaydoo »

Prali sme, lebo sa ta chyba vždy po 5 minutách prepínania programov nejako "odstránila". Ale po vianociach prestala práčka zohrievať vodu, tak som ju zaniesol po novom roku do servisu.
Rostav

#7 Příspěvek od Rostav »

Hledal jsem a našel, že chyba EH0 je způsobena malým napětím v síti nebo nevhodným přívodem k pračce. Dlouhé a slabé dráty v prodlužovače a pod.
Stále nevím to PNC abych to mohl potvrdit. Při tom vadném topení by to mělo hlásit chybu jinou.
ohryzek36

#8 Příspěvek od ohryzek36 »

Zrovna jsem se podíval do dokumentace a všechny chyby EHx znamenají problém v hlavní elektronice (špatná frekvece sítě, příliš vysoké napájení, příliš nízké napájení, porucha vstupů procesoru, popřípadě jejich rozpory) a má se řešit její výměnou. Momentálně (podle online dokumentace) také prý není skladem - občas je potřeba na některé díly počkat i pár měsíců, takže možné je všechno.
jaydoo

#9 Příspěvek od jaydoo »

To ano, vraj tam bolo asi prapatie, ale ostatne veci ak oSTB box, satelit, Tv mi funguju normalne. Nič nevyhorelo. Skusal som aj inu zásuvku. A čakať par mesiacov nemožem, dom amám peklo na zemi, chodime prať kade tade ako bezdomovci. Tak bud bude panel, alebo nová práčka.
jaydoo

#10 Příspěvek od jaydoo »

Tak tu je ten štítok.
PN 914903931 02
Model L72850A
Type HP052323
Přílohy
AEGL72850.jpg
(260.78 KiB) Staženo 285 x
Rostav

#11 Příspěvek od Rostav »

Podle PNC čísla jsem zjistil. Jak píše ohryzek36 elektronika k této pračce je nedostupná. Dělá se ve dvou povedení. Konfigurovaná za 2540 Kč bez daně a nekonfigurovaná za 2204 Kč bez DPH. Dostupnost nelze určit. Vzhledem k tomu, že podle vyjádření opraváře a vyloučení chyby přívodu el. proudu je chyba v elektronice. Nabízí se jediná možnost. Pokus opravit elektroniku výměnou elytů ve zdrojové části elektroniky a změření 5V a 12V části zdroje. Není to jisté zda se to podaří opravit ale za pokus to stojí.
jaydoo

#12 Příspěvek od jaydoo »

ale to by musel niekto tomu rozumieť, čo to bude robiť a musel by vedieť, čo tam má merať. a treba to zaroven aj skusať.
Inak divne, že na taku práčku je taky problem s tou elektronikou.
Dakujem Ti zatial za odpoved :)
tatramacek

#13 Příspěvek od tatramacek »

Audaces fortuna iuvat
Rostav

#14 Příspěvek od Rostav »

Elektroniku motoru má dobrou. Hlásilo by to jinou chybu. Odkaz na řídící elektroniku je bez výsledku. Není skladem. Jsou to stránky Electroluxu.
jaydoo

#15 Příspěvek od jaydoo »

Veru tak, je to riadiaca elektorinka. Skusim to dať známemu pozrieť, premerať a prepájkovať a uvidime.
Práčka ako nová a takýto problém. Horšie že bez riešenia, lebo tá elektornika už nie je vraj dlhšie skladom.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“