Tak jak jsem slíbil, posílám odpověď, jak jsem dopadl.
Spelza se na mě z vysoka ... Napsal jsem e-mail a ani se neobtěžovali odpovědět.
Oproti tomu u ABBASu jsem se setkal s velice vstřícnou a profesionální reakcí, kdy mi po poslání fotky ústředny potvrdili typ a poslali programovací manuál. Na internet ho dávat zatím nebudu, protože k tomu nemám svolení, avšak pokud by někdo měl problém, tak bych ho mohl oproti fotce ústředny/klávesnice soukromě poslat.
Jinak systém se chová zvláštně. Vzhledem k tomu, že se u některých názvů čidel zobrazují špatné znaky, bych řekl, že je poškozen obsah paměti RAM, takže se chystám celý systém resetovat a znovu nastavit.
Ještě bych chtěl reagovat na poslední příspěvek. Nevím, jak vypadají ostatní výrobky, ale mně osobně ten systém nepřijde nějak extra špatný - má spoustu možností nastavení a třeba řešení v podobě zálohované paměti RAM pro ukládání nastavení mi přijde z hlediska životnosti a spolehlivosti také velice dobré. Já jsem si pro hlídání dílny koupil bazarovou DSC PC 1510 (vím, že jsou to nesrovnatelné systémy, ale stejně...) a tam mě třeba nepříjemně překvapilo, že je několik elektrolytů hned u chladiče lineárního stabilizátoru, co nabíjí baterii.
Každopádně děkuji za pomoc. Já si ve volném čase půjdu opsat adresy a názvy čidel a půjdu do resetu.