MW trouba Gallet, model FMOE821W (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
- PetrZahradnik
MW trouba Gallet, model FMOE821W (odděleno)
- PetrZahradnik
Maxell píše:Co s tím trafem máš? Je tam tepelná pojistka, tak ji najdi a vyměň. Pokud teda není přerušené některé vynutí.
Ahojda, ta tepelná pojistka mě také napadla. Když jsem ji vypreparoval tak jsem nic nenaměřil (zřejmě byla vadná) ale na vinutí primáru jsem také nic nenaměřil. Takže odvozuji, že je také přerušené. Mikrovlnka byla v síti připojená při přepětí. Trubičková pojistka nepraskla, takže další na ráně bylo právě toto trafo. Koukal jsem, zda seženu náhradu, ale vzhledem k tomu, že to trafo má dvě sekundární vinutí na 7V a 11V, tak nějak se nemohu dopátrat. Chtěl jsem to vyřešit tedy dvěma transformátory, ale narážím na skutečnost, že jsou dostupná pouze s výstupním napětím 12V a popřípadě 7,5V. Jakékoliv nakopnutí správným směrem uvítám. Děkuji.
- PetrZahradnik
- PetrZahradnik
Vypadá to, že to dopadne tak, jak už jsem psal - upravit zapojení, použít jenom jedno trafo na 12V a z tohoto napětí ještě srazit napětí nějakým stabilizátorem (třeba i s předřadným odporem, kdyby to mělo velký odběr) na 5V pro logiku - samozřejmě by to šlo udělat i jinak.
- PetrZahradnik
- PetrZahradnik