"Emulace" zkreslení signálu vlivem vodičů - správn

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
arduino2015

"Emulace" zkreslení signálu vlivem vodičů - správn

#1 Příspěvek od arduino2015 »

Ahoj, mám teď blackout, jak se správně říká tomu, že do programu připíšete pár řádků, které automaticky korigují zkreslení vlivem ztrát (degenerace signálu) vlivem vodičů mezi snímače a regulátorem?

Prostě, víte, že Vám vedení ztopí dva stupně, tak dáte programu pokyn, aby je automaticky přičítal...

Teď si na to slovo nemohu ani za nic vzpomenout.
lumptom

#2 Příspěvek od lumptom »

... ten popis je trochu zmatenej ..... máš na mysli napěťový úbytek na dlouhém vedení (odporová ztráta) při nějaké stejnosměrné aplikaci, nebo ti jde o něco jako "fázové zpoždění" signálu při přenosu nějaké frekvence přes dlouhé vedení?
arduino2015

#3 Příspěvek od arduino2015 »

|Myslel jsem, že bych na webu něco našel, ale ani ťuk.

Ví někdo, jak udělat kompenzaci pro arduino, když jako teplotní čidlo používám "tmp36gt9z"?
Jodr

#4 Příspěvek od Jodr »

arduino2015 píše:Prostě, víte, že Vám vedení ztopí dva stupně, tak dáte programu pokyn, aby je automaticky přičítal...

Mám to v popisu jako "offset"
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“