Nabíječka Ni-Cd Hitaschi UC18YG 7,2-18V na Akušroubovák

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rysTR

Nabíječka Ni-Cd Hitaschi UC18YG 7,2-18V na Akušroubovák

#1 Příspěvek od rysTR »

Pánové poraďte mi-zapnul jsem půjčenou nabíječku bez baterie jen do zásuvky,zakouřilo se a bylo po ní. Nevíte, kde by se dala sehnat nějaká obstarožní, která někomu překáží a neví co s ní?
Člověk si nemá nic půjčovat - to se mi sice potvrdilo,ale .......
Dal jsem ji opravit a řekli mi, že je probité nejspíš trafo a že shořela přitom i hlavní pojistka.
Opravit se to prý asi nedá......protože je to prý plné elektroniky.....
Je to pech, ale třeba by někdo poradil.Nová je dost drahá a jako důchodci mi to udělá dost velký problém.
Díky předem za každou radu nebo tip.
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Opravit se to dost možná i dá, pokud to neshořelo moc. Musí se do ní podívat někdo, kdo není jen výměnkář modulů. Je dobré si v profilu vyplnit bydliště, aby ostatní věděli, kdo by případně měl nabízet pomocnou ruku. Posíláním poštou by se vše zas o něco prodražilo. Pro začátek, pokud si troufáš a máš čím vyfotit, vymontuj desku s elektronikou a pošli sem kvalitní fotky, případně s komentářem, co kde vypustilo dým, pokud to bude vidět.
masar

#3 Příspěvek od masar »

Oprava této nabíječky se tu (ve správnějším umístění vlákna) už probírala.
Tipy i schema je k dispozici tady. :wink:

Přesunuto. Killroy
rysTR

#4 Příspěvek od rysTR »

Předem děkuji za rady.Jinak shořela pojistka 3,15A , vlevo u vstupu, pak odpor R7 (zlatá,stříbrná,šedá a modrá), dále odpor R8 (hnedá,černá,šedá černá,šedá a zlatá).Možná, že jsem to přečetl špatně, protože je to uprostřed začerněné od zkratu.Měřil jsem trafo a tam je snad vše propojené-ale nevím to určitě, protože mi u Sysla v opraně řekli, že je k.o. a vrátili mi to celé zpět.Prý vyměnili pojistku a celé to opět blesklo a pojistka opět vyhořela.
Fotky zatím nemám,protože mi AVG2015 při zavedení před půl rokem vymazalo z programu počítače soubor pro připojení foťáku RICOH CAPLIO RR630 - 6 mega pixels a také i program pro telefon s foťákem Sony Erixon K750i.Nějak to ale udělám a zašlu později.
Ještě poznámku-na opravu zcela určitě stačit nebudu-takové ambice si nedělám.Uvítal bych proto, kdyby byl někdo poblíž.
Ještě jsem doplnil bydliště-Třebíč
Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

U spínaného zdroje vyměnit spálenou pojistku a zapnout to do sítě 8O 8O A navíc ve firmě, která si říká servis... Kam ten svět spěje :-( Trafo dost pravděpodobně poškozené nebude. Pokud deska souhlasí s obrázkem v Ekkarově odkazu, není třeba fotit. Opravu bych udělal, ale jsem v Praze, tak by byl lepší někdo bližší.
fredis

#6 Příspěvek od fredis »

Proč jsi to dával zrovna k Syslovi? :roll: Ten pokud vím montoval autorádia, alarmy atd.... Ale je možné, že jsou dneska už tak dobří :wink: že "opravují" úplně všechno.. :lol:
rysTR

#7 Příspěvek od rysTR »

Bohužel jsem zde nenašel žádnou firmu, která by to chtěla opravit-a to jsem se ptal v dost firmách. U Sysla byli ochotní a vstřícní a tak jsem to zkusil. Bohužel se nezadařilo.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“