Jde udělat pěkná bastlírna v bytě?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jenyk

Jde udělat pěkná bastlírna v bytě?

#1 Příspěvek od Jenyk »

Ahoj vespolek, uvítám dobré rady. Potřebuji si udělat doma bastlírnu na občasné hokusy pokusy (občasné opravy starší elektroniky, ke které jsem přišel). Moc rozjíždět se nechci, ale pár větších věcí jako osciloskop, generátor, zdroj, pájku a opravovaný kousek přitom člověk po ruce mít musí. Nějaký větší stůl, šuplíky, police, aby to vypadalo...máte to někdo dobře vymyšlené a podělili byste se třeba o fotku? Možná to zní jako blbý dotaz, ale rád bych se vyvaroval toho, že něco pořídím a pak si budu nadávat, na co jsem zapomněl. No a kdyby to i trochu vypadalo, bylo by to jen dobře.

Tohle http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=24277&postdays=0&postorder=asc&highlight=pochlubte&start=0 jsem prošel, něco je dobrá inspirace.
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

Potrebuje to približne 2x2m, t.j. jeden stôl 80x180cm a priestor pre stoličku Ak chceš mať celú plochu stola pre seba a máš rozmernejší skop do hľbky, tak počítaj alebo s možnosťou zväčšenia hľbky stola alebo s jeho umiestnením vedľa ..... a s bordelom!
Přílohy
dielňa bordel.jpg
(176.61 KiB) Staženo 315 x
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jenyk

#4 Příspěvek od Jenyk »

Hydrawerk píše:http://www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=24277
http://www.eevblog.com/forum/chat/whats ... -your-lab/

Díky oběma, to první vím (psal jsem), to druhé prolezu. Potřebuji to vymyslet víc do stylu bytu a méně dílny a to je trochu oříšek.
Jodr

#5 Příspěvek od Jodr »

No po 60letech zkušeností mohu konstatovat. Buď byt nebo hamshack, jinak budeš stále ve střetu s přítelkyní/manželkou/pertnerem (dosaď aktuální) :)
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Ak sa tam bude nieco robit, tak to nikdy nebude "pekne" vyzerat. Vzdy sa tam urobi bordel. A nebude ta bavit ten bordel stale upratovat.
helios

#7 Příspěvek od helios »

Presne tak, tam, kde sa stále niečo opravuje, je bordel normálnym stavom. Vzorný poriadok som videl iba u ľudí, čo už bastliť prestali a kútik im slúži iba ako výstavka pre návštevy. :D
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
procesor

#8 Příspěvek od procesor »

Zbaviť sa manželky a "obývák" je celkom útulná bastlírna :D
Jenyk

#9 Příspěvek od Jenyk »

Nebudu bastlit pořád, jen si občas budu muset něco staršího sám spravit. Může to ale chvíli trvat, proto to nejde rozložit třeba na jídelním stole a trochu místa k tomu potřebuju.
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

Niekto v tom link-u o svojích "kutlochoch" má fotku, kde má sjoju dielňu v skrini na šaty. Zdá sa mi, že po otvorení dverí sa dá vysunúť pracovná doska a pod a nad ňou má police.

Skús prehľadať, aj ja budem hľadať....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
Jenyk

#11 Příspěvek od Jenyk »

Díky, prošel jsem to, ale asi přehlédl. Prolezu to znovu.
jandu

#12 Příspěvek od jandu »

Jenyk

#13 Příspěvek od Jenyk »

Hm... mně se spíš líbí to "zapomenuté" (forbidden) na druhé stránce.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

procesor píše:Zbaviť sa manželky a "obývák" je celkom útulná bastlírna :D

Právě tím procházím - v dílně mám rozdělanou jednu práci, v obýváku druhou práci a v ložnici sklad, protože zrovna uklízím dům. A kupodivu mě nikdo nenadává a nikomu to nevadí.... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Může studovat co chce, ale výsledek je vyzkoušený prakticky jen jeden. Celou místnost jen pro sebe a na nic jiného. I tak nestihne uklízet ten svůj binec od práce.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“