UNI-T UT58E

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
dracekvo

UNI-T UT58E

#1 Příspěvek od dracekvo »

Zdravím,

dnes mi došel nový měřák z gme a není mi jasná jedna věc. Neustále mi svítí varování Connect Test Leads což podle návodu je, že nemám měřicí sondy zapojené ve správných dírkách. Ale jsem si 100% jistý, že je mám připojené dobře.
Máte někdo podobný měřák?
TubeGuru

#2 Příspěvek od TubeGuru »

Zdar, Connect Test Leads (připojte měřicí šňůry) podle mě znamená jen to, že je měřák připraven k měření. Pochybuji velmi, že by byl až tak sofistikovaný, aby poznal kam mají být připojeny. Když se budeš řídit selským rozumem a brát návod s rezervou (vždyť ho píší a překládají taky jen lidé), jistě to bude OK. Holt porušil jsi pravidlo, že návod se čte až naposled :wink: .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

U Fluke to mám taky a je to právě to varování. Používáš originál dodaný měřící kabely?
PavelFF

#4 Příspěvek od PavelFF »

Mě to píše občas Fluke taky. Myslím, že hlavně když navolím měření velkého proudu a nemám zastrčené šňůry tam kde mají být.

Ale na druhou stranu není nijak vybíravý a nechá se uchlácholit klidně i obyčejnými neznačkovými banánky a PVC dvojlinkou.
dracekvo

#5 Příspěvek od dracekvo »

Mám orig kabely a co sem se koukal, tak to nemá jak zjistit, kde je co zastrčeno. Tak to asi jen pernamentně píše jako varování.
No nic, tak snad je v pořádku a nebudu to řešit.

Dík
PavelFF

#6 Příspěvek od PavelFF »

Asi to tedy bude jen návod, kam máš vlastně ty šňůry zastrčit, podle navolené polohy přepínače.
Poloha šňůr by měla být označena vyplněním příslušných dvou kroužků ze čtyř na displeji.
Což je docela chytrá pomůcka... I když člověk se stejně nakonec splete a pustí napětí do proudových svorek či odporových svorek.

No, ale ten Fluke něco uvnitř má. Například když navolím měření "mA" a strčím šňůru do díry pro "A" , tak začne pípat.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“