Receiver Yamaha RX-V557

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Ralph

Receiver Yamaha RX-V557

#1 Příspěvek od Ralph »

Zdravím vás, chtěl bych se poradit,jelikož se mi dostal tento receiver od Yamahy model RX-V557 na opravu s tím, že jej nelze zapnout. Provedl jsem nejprve demontáž a proměření napájecích obvodů pomocného zdroje pro spínání hlavního transformátoru napájení.Vše bylo v pořádku.připojil jsem jej k síti a receivr naběhl normálně.testoval jsem jej tři dny a fungoval stále.Dnes jsem jej odevzdal známému,že se závada u mne neprojevila a u něj opět receivr nelze zapnout.Zjistil jsem,že u něj v zásuvce je naměřené napětí na mém multimetru 224 voltů,bydlí v rodinnném baráku.Já bydlím v paneláku a v síti mám 246 voltů a receivr pokaždé naběhne. Poradí mi někdo z vás jak to mám řešit?U toho známého jinač veškerá elektronika funguje satelit, Lcd televize, dvd přehrávač ale když u něj zapojím onen receivr tak ani tuk.Mám mu říci at řeší napětí v síti jako podpětí přes ČEZ??
Nebo je něco špatně v zesilovači receivru?
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Určitě by šlo připojit 230V přes variak a zkoušet snižovat napětí.
Nejsou ve zdroji částečně vyschlé elyty?
Jodr

#3 Příspěvek od Jodr »

Jj elyt zdroje s nižší kapacitou tohle spolehlivě umí. Potkal jsem se s tím u kamaráda a jeho DVD přehrávače. Mě to chodilo bez problému, ale on bydlel téměř na konci rozvodné sítě. Změřit elyty mě napadlo hned v počátku.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“