Seagete FreeAgent disk
Moderátor: Moderátoři
Seagete FreeAgent disk
Zatím je nemám abych si to zjisti, návod jak se rozloupne jsem si už našel.
Jirka
- Přílohy
-
S130-8016-Main01-jl.jpg- (45.34 KiB) Staženo 103 x
na videu - zde - má ten chlupaťákův HDD připojení SATA ... Problém nižší rychlosti bych viděl v tom připojeným řadiči toho ext. HDD.
- Přílohy
-
Upgrade 500GB seagate free agent Desktop.jpg- (48.11 KiB) Staženo 131 x
-
petrfilipi
Tak doufám, že ty moje nebudou jinak. Z PC mám vyvedenej SATA datovej a napájecí ven a tak půjde napřímo. A taky na něj můžu z cvičných důvodů namodelínovat a vytisknout na 3D futrálek.
Ten prodávající mi tvrdil, že přes USB2 se celejch 500GB kopírovalo 18 hodin. To je necelých 8 MB za sekundu jestli správně počítám. Je to málo, nebo moc na USB2? Kolik je vlastně reálná rychlost (ne psaná) u SATA2 a SATA3? Jde mi o to, jak se to zrychlí.
Jirka
Celeron píše:Ten prodávající mi tvrdil, že přes USB2 se celejch 500GB kopírovalo 18 hodin.
Jo, ale kam ? Kterým směrem ? Zápis na externí je vždycky pomalejší než čtení a také záleží na formátu dat (velké, malé soubory atd.) To maximum ale platí pro všechna zařízení v tom přenosu, pomalá ho zdržují.
Jinak: http://cs.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus
(maximální rychlost 480 Mbit/s (60MB/s))
- serviceman
- Přílohy
-
Transcend 640 GB.jpg- (77.28 KiB) Staženo 76 x
-
Axe D 1TB.jpg- (82.13 KiB) Staženo 101 x
Ty rychlosti na USB jsou vždycky psané jako maximální, takže pro praktické příklady u všeho se dá počítat spíše s polovinou a v lepším případě s 2/3 rychlosti.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Pak bych ji přilepil na krabici Agenta a z klasickýho SATA propojováku kus ustřihl a vyrobil redukci do HDD uvnitř.
Pak by se použil eSATA-SATA propojovák kabel a bylo by to profi v podstatě stejnej systém propojení jako přes USB akorát několikrát rychlejší.
A propo, snáší eSATA (SATA) bez problémů připojení pod napětím? S odpojením bude asi problém s dokončením případnýho zápisu, nebo to jde taky pošlechtit podobně jako "bezpečně odebrat" u USB?
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!