Eagle problém

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hakl18

Eagle problém

#1 Příspěvek od hakl18 »

Dobrý večer, omlouvám se, že tady budu otravovat s takouvou asi celkem jasnou věcí ale začal jsem dělat tišťáky v Eagle a ke schémaatu jsem si udělal desku. Po čase jsem ve schématu něco pozměnil ale na desce se mi to neukázalo a nahlásilo mi to WARNING - Board and schematic are not consistent. Vím co to znamená ale nevím jak se toho mám zbavit. Díky moc za jakoukoli radu.
termit256

#2 Příspěvek od termit256 »

Musis obnovit konzistenci mezi schematem a DPS. Spust si ve schematu ERC, tam ti vyjede seznam tech nekonzistenci. Ty musis opravit rucne (dokreslit/prejmenovat co kde chybi/nadbyva apod. Jina cesta neni.

Je to nekdy pakarna, ale aspon si das priste pozor :-)
PavelFF

#3 Příspěvek od PavelFF »

Jak to vzniklo, pokud se opravdu měnilo jen ve schématu? Přece do desky se změny zanášejí automaticky.
termit256

#4 Příspěvek od termit256 »

Meni se to jen pokud jsou oba soubory otevrene. Kdyz brd nebo sch zavres a neco zmenis, ztratis tu konzistenci. Novejsi verze eagle pred tim varuji temi zlutocernymi pruhy, starsi mam pocit ze nijak.
PavelFF

#5 Příspěvek od PavelFF »

Aha.

Starší verze se mě ptá, jestli chci k desce BRD otevřít současně i schéma SCH (a naopak).
hakl18

#6 Příspěvek od hakl18 »

Díky udělal jsem chybu a schéma změnil při zavřeném .brd :) na to si už příště dám pozor díky za informace.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“