ako vycistit avivaz

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
fero_b

ako vycistit avivaz

#1 Příspěvek od fero_b »

Ahojte, nevie mi niekto poradit cim resp. ako by sa dala vycistit avivaz v tych kanalikoch, kde sa nalieva ked sa ide prat? (zhora plnena pracka, a prasok a avivaz sa plnia do takeho zasobnicka na dvierkach). Mechanicky to uz viac rozobrat nejde a je to taky polopriehladny plast (zadna strana) - a vidno ze je tam rokmi nazhromazdeny taky mazlavy sajrajt...nejlepsie by bola nejaka chemikalia co by to rozpustila...
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Horúca tlaková voda? Niekde sa to tu povalovalo, hladaj... Potom je vhodné vždy po kazdom prani nasypku vyplachnut. A robia to avivaze zn Silan s ich perličkami. Humus ktorý potom ostáva v handrach...
lesana87

#3 Příspěvek od lesana87 »

Zkus proudem horký vody. Dřív jsem měla Whirlpool a ta měla tu kapsu rozevírací. Teď mám Bosch a tam to nejde rozebrat a ani tím proudem vody se tam nedá pořádně dostat, to asi vymyslel nějakej 🤐. A nebo geniální plánovač konzumu. :?
makino

#4 Příspěvek od makino »

Horúca kyselina citrónová, stačí potravinárska. Na prvý krát všetko nevyčistíš, treba viac krát.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Stačí odmontovat sprchu a tím šlauchem to pak prohnat horkou vodou.
Milan

#6 Příspěvek od Milan »

Bojoval jsem s tím dlouho,ani celonoční máčení v octu nezabíralo na ten sopel,o horké vodě ani nemluvě .Nakonec zvítězila malá štětka na čištění kojeneckých láhví s natvarovaným drátěným držadlem - dostanu se s tím v tom labyrintu všude.
fero_b

#7 Příspěvek od fero_b »

my mame ariston - tiez sa to neda rozobrat, prud horucej vody tam nezalezie v dostatocnej sile...skusim tu kyselinu...prip ak ma niekto dalsie napady/skusenosti, budem rad
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Máme Boschku a tam to jde vyčistit a rozebrat bez problémů. Asi značka bude taky znamenat, jak mysleli i na servis a uživatele. Prostě další kontrola při výběru pračky.
Hydrawerk

#9 Příspěvek od Hydrawerk »

fero_b píše: mazlavy sajrajt

Jakože mastnota? Tam by mohl pomoci hydroxid sodný, který používám na čištění odpadu ve vaně.
makino

#10 Příspěvek od makino »

Hydroxid sodný ani draselný by som neskúšal, môže poškodiť plasty.
Eleman

#11 Příspěvek od Eleman »

Já bych se toho louhu nebál. Nakonec odpady a sifóny, které se jím čistí, jsou také plastové. Louh se běžně přechovává v plastových lahvích a je i součástí prášků (tablet) do myčky, kde jsou plastové díly a myje se plastové nádobí.
Jestli máš velký strach, tak jeho působení vyzkoušej na některém místě, kde eventuelní poškození nebude vadit.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
keemo

#12 Příspěvek od keemo »

jo nezabudni ze v kombinaci s horkou vodou vyviji jeste vetsi teploty.... ta nasypka nemusi tohle zvladnout a muze se zdeformovat... jednou jsem si takhle 🤐 sifon....
fero_b

#13 Příspěvek od fero_b »

citronka, horuca voda a zubna kefka, neslo to sice vycistit na 100% ale tak na 90%:-) dakujem za prispevky :-)
kejki

#14 Příspěvek od kejki »

Z chemického hlediska radím, držte se kyselého prostředí - kys. citronová, octová. Některé mohou v alkalickém prostředí vyvločkovat.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“