Výměna kondenzátorů s vloženým procesorem

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ondoubek

Výměna kondenzátorů s vloženým procesorem

#1 Příspěvek od ondoubek »

Zdravím, mám rychlou otázku, potřebuji na ZD vyměnit nafouklý kondenzátor, je nutné vyndávat procesor? Nemám totiž u sebe teplovodivou pastu, takže jde mi o to abych se vyhnul cestě do města :D
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Když na to nevezmeš trafopájku (pokud možno ještě s přepálenou smyčkou), tak tam není problém. Nikdy jsem procesor kvůli výměně elytů nevytahoval.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
ondoubek

#3 Příspěvek od ondoubek »

Mám obyčejnou stanici ZD-99, i když to není úplně super, kondík na ZD s tím vyměnit jde. Jinak dík za rychlou odpověď.
satam

#4 Příspěvek od satam »

Ahoj ondoubku, já to dělám trafopájkou s dobrou smyčkou a procesor, resp. jeho chladič mi přitom vadí, jen když překrývá ty kondenzátory. Zatím se mi nepodařilo nic zničit.
Ale nikdy nevíš. Já jsem rebel.....
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Nafouklý konďoury z mámoprken tahám taky trafačkou, ale procík si radši vždycky vyndám - jednoduše proto, že kolem něj je skoro vždycky několik kondíků zastrčenejch až pod chladič.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
jiriS
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriS »

V neděli jsem měnil na ZD 15 elytů, taky trafopájkou, mikropájka se jevila jako moc slabá.
Procesor jsem taky nevytahoval.
Ale byla to pakárna.
Jen mimo OT, všechny vadné elyty byly na 5V větvi napájení, "značka" TAICON, 1000µ/6,3V. Po vypájení jsem je proměřil (multimetrem).
Nejvyšší kapacita byla 15µ, nejnižší 660p, většina 5-10µ.
Zajímavé je, že PC i tak dokázalo pracovat, i když s některými omezeními.
Jirka
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od forbidden »

Já to tahám odsávačkou, ale vždycky si část desky předehřeju horkovzduchem. Pak to jde o dost líp, když teplo tak moc neuniká.
Jinak mě taky udivuje v jakým stavu jsou někdy kondíky a deska ještě maká.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Staci na to SL-30, akurat treba nastavit vyssiu teplotu, ak su tam velke plochy medi. Samozrejme, ze pridat pri vytahovani elytov novy cin. Potom odsat (staci rucna mechanicka odsavacka).

Procesor nie je nutne vyberat, ale castokrat je to vhodne, pretoze chladic zavadzia alebo zbytocne namaha dosku pri upnuti do zveraka.
ondoubek

#9 Příspěvek od ondoubek »

Místa mám je tam dost, takže by neměl být problém.
//Opraveno
californ

#10 Příspěvek od californ »

Páječkou mi to moc nejde vypájet,tak vadný elyt vyviklám,odstřihnu a na vývody připájím nový.ovšem nepřekáží-li chladič a výška nového kondíku.Po vyndání procesoru a opětovným nasazení chladiče potřu kapkou silikonovým olejem starý nános pasty,který je již zaschlý(má lepší tepelné přenosy)a rozetřu.Novou tubu s pastou bych nespotřeboval,nejsem profík. :(
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“