Android NFC jako smart card čtečka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Standa99

Android NFC jako smart card čtečka

#1 Příspěvek od Standa99 »

Má s tím někdo zkušenost? Jde mi o pokus je načíst/naklonovat (upozorňuju, že mi nejde o platební karty). Ty karty mají různé technologie a vůbec netuším, které by šly přes to NFC emulovat?
Všude je toho sice plno (appky dost krachují, nebo nepoznají NFC) a také je hromada verzí Androidu. Mě by zajímalo cokoliv pro 4.4 a vyšší (nejlépe 5.1 nebo 5.0).
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Standa99

#2 Příspěvek od Standa99 »

Tak to vypadá, že podpora karet Mifare Classic byla asi zakázaná na úrovni systému, nebo tam nemám kompatibilní čip pro Mifare. Tak asi to druhé, je tam "Broadcom BCM20793 NFC controller" a ten nějak není podporovaný od NXP. Tu https://github.com/ikarus23/MifareClass ... nformation je tabulka nepodporovaných přístrojů.
Přílohy
mifare.png
(76.04 KiB) Staženo 90 x
.
..
...
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Jestli ti jde o klonování tak nevím jak je to u zelenýho bordelu, ale pod linuxem nic složitého. Jen to chce HW asi za 500,-
http://nfc-tools.org/index.php?title=Libnfc
Standa99

#4 Příspěvek od Standa99 »

Klonování bylo myšleno tak, že bych si otevíral rovnou telefonem, což na starších Androidech + čipu PN544 nebyl problém.
.
..
...
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

Aha, já myslel udělat kopii karty na kartu včetně ID
Standa99

#6 Příspěvek od Standa99 »

My už jsme ty karty Honzo jednou nakousli. Přibyla u mě další a k tomuto námětu mě přivedl známý, kterému to takto fungovalo. Ale i on naznačil, že po nějakém updatu Androidu to Google zatrhl, asi aby se to nějak nevymknulo. Dokonce měl v telefonu naklonovanou i platební kartu.
I tak se dají najít nějaké návody, ale tím že nemám ten správný šváb, tak to je pro mě bezpředmětné.
.
..
...
Honza_dy

#7 Příspěvek od Honza_dy »

Skleróza je hrozná věc :oops: V tomhle případě ti bohužel neporadím, androidu se vyhýbám jak to jen jde.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“