Myčka AEG 80873M
Moderátor: Moderátoři
Myčka AEG 80873M
Mám myčku AEG 80873M.Do minulého měsíce chodila bez problému.Až asi před měsícem se objevil na displeji servisní kód i60 a myčka nedojela program.Po opětovném zapnutí myčka program dojela do konce.Potom už se chyba nevyskytla až minulý týden znovu naskočila.Jenže tentokrát už opětovné zapnutí nepomůže.Každý program, kromě předmytí, se ukončí zhruba po 20 minutách chybou i60 a po otevření je myčka uvnitř příliš horká.Obvolal jsem několik opravářů kteří viděli závadu v řídící elektronice ovšem v nejbližších 14 dnech nemají volný termín na opravu.Jeden, který má volný termín, vidí chybu v topném tělese.Za výměnu požaduje 2500 - 3000 kč, což se mi samozřejmě nelíbí, protože cena topení na webu aeg je asi 850 kč.Navíc se mi nezdá, že by na vině bylo topné těleso.Můžete mi někdo poradit?Nemůže být na vině termostat?
Děkuji.
http://www.expert.cz/aeg-f-65712-vi0p/
Je poměrně drahá, takže bychom neradi udělali chybu. trochu mne také vyděsila diskuze výše.
Nemáte někdo s tímto (nebo s podobným) modelem osobní zkušenost? Moc by nám to pomohlo v rozhodování, zdali ji pořídit.
Předem díky.
Diskuse nahoře tě nemůže vyděsit, ale spíše uklidnit. Znamená to to, že co se dá opravit, tak pojede dál. I kdybys měl dát do opravy asi tu tisícovku i za prácí (ale max. do 20% PC). Opravovat něco, kdy by oprava měla stát skoro polovinu pořizovací ceny, tak je dnes nesmysl. U 2x dražší myčky budou opravy taky zákonitě 2x dražší. Záleží na tom, jestli ji budete mít na parádu nebo na práci. Pokud na práci, tak si pořizovací cenu poděl rokama (5-6) a pak měsícama (12) a vyjde ti cena, kterou jsi ochoten akceptovat za měsíc s tím, že ji za ty roky vyhodíš nebo prostě někomu dáš. Je to jen a jen blbá myčka nádobí a za 5-6 let bych si udělal radost novou koupí než opravama staré.