Pomoc s výběrem LC filtru

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
elsaz
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s výběrem LC filtru

#1 Příspěvek od elsaz »

Dobrý den,

prosím o pomoc s výběrem LC filtru - pokud lze tedy jednoduše koupit - resp. věc se má takto: Asi před 3 lety se nám začala zničehonic sama otevírát brána AVIDSEN - celkem stará ( předpokládám frekvence 443 ) - bylo to nepravidelné a taťka to vyřešil ( pokud si dobře vzpomínám tak paralelně připojením jakéhosi LC filtru - TESLA ) - ještě docela starého cca 20 let :) a od té doby byl klid.... teďka po těch letech se během 14 dnů brána už asi tak 10x sama otevřela...bohužel jsem zatím nevysledoval čím to může být... jednou jsem zamknul auto a brána se otevřela..myslel jsem, že mám vyhráno, ale dalších x pokusů o zamčení auta již zůstalo bránou bez odezvy.... poradíte mi jaký typ LC filtru popř. jiné řešení?

Děkuji...
monterjirka

#2 Příspěvek od monterjirka »

Tam je obrovský rozdíl v tom, jestli přijde nějaké rušení po napájení a nějak to "zblbne" ovládací obvody, nebo jestli přijde nějaký signál "vzduchem".
Pokud se vám stalo, že to zareagovalo na signál zamykání auta, spíše to vypadá že to přijde "vzduchem".
Protože modernější ovládání zpravidla používají tzv. plovoucí kód, mohlo to jednou vyhodnotit nějakou část kódu jako "správný signál", ale pak se do toho X-krát netrefíte...
Obávám se, že to nějaký LC filtr nezachrání.
mihal

#3 Příspěvek od mihal »

Pravdepodobne bude vhodné vymeniť elektroniku ovládania, pri troche snahy by to dal aj nejaký uni ovládač + niekoľko relé.
elsaz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od elsaz »

Me prave potesilo to, ze od te doby co tam ten filtr byl to opravdu neudelalo 3-4 roky vubec.... a tedka tohle... to jste me vubec nepotesili.... :(
elsaz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od elsaz »

mihal píše:Pravdepodobne bude vhodné vymeniť elektroniku ovládania, pri troche snahy by to dal aj nejaký uni ovládač + niekoľko relé.

No jo to by nebyl tak spatny napad - co treba nejake RF spinace od ELKA ? Jen si nejsem jist jestli budu schopen to "predelat" ze stavajiciho spinani.... jedna se o elektroniku AVIDSEN, ale vice nevim...
mihal

#6 Příspěvek od mihal »

Možno tu sa nájde inšpirácia.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“