Exploze obrazovky C437

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

Exploze obrazovky C437

#1 Příspěvek od Peta-cb »

byl sem včera svědkem "výbuchu"prostě tak sme u sousedů na návštěvě mají/měli color 437.tak sedíme povídáme a z ničeho nic rána, čoud jiskry a tma.¨po nahození jističe byla TV na kusy větší výbuch byl do krytu.ze předu se jen sypaly velký kusy střepy.no krásnej pocit to nebyl.setkal se s tím někdo z vás??co se tak mohlo stát??a akorád ji nechali pak ještě v zásuvce a svítila led stand-by.
Frenky

#2 Příspěvek od Frenky »

Občas se to stává.Osobně jsem byl svědkem když zákazník zaplatil
opravu televizoru hrajícím na stolku,a najednou obrazovka explodovala,
přímo u hrajícího televizoru...naštěstí jedovaté střepiny nikoho nezranily...
Jde tu o prasklé sklo obrazovky,mechanická vada,poškození pádem a pod.
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Peta-cb »

tenhle taky byl v zaplym stavu.akorád to trochu odnesla obýváková stěna jinak nikdo.ale dost sem se divil když nahodily jističe.že svítila led :)
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od urbanek »

Peta-cb píše:.ale dost sem se divil když nahodily jističe.že svítila led :)

Proč by nesvítila, tyto TV jsou nezničitelný! :) Je fakt že bych implozi u této obrazovky teda nečekal, mám doma jednu televizi se stejnou obrazovkou, která spadla 2 metry volným pádem, stínítkem napřed na zmrzlou zem v jedné předzahrádce a obrazovce se nic nestalo, ani maska se nepohnula (po vysušení/odstranění tajícího sněhu TV fungovala).
Takže v tomto případě to byla buď vada materiálu nebo sršení okolo vn přívodu a obrazovka se v tom místě ohřála natolik, že sklo pnutím prasklo. Jinak obrazovky jsou konstruovány tak, aby střepiny letěly dozadu, což se v tomto případě prakticky potvrdilo
urbanek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od urbanek »

PS.: nebylo by pár fotek? Implozi u takové televize jsem ještě neviděl. :D
Peta-cb
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Peta-cb »

jo jo..některý vydrží hodně až se divim.dozadu to hlavně nooo.co s tim udělaly nevím.ale sklo je asi v popelce.tak už jen skříň a desky...mam doma.zajímavý bylo že pojistky nebyly přepálený pré nějakej odborník tam dal 10A :D !!! 8O fotky bohužel.a taky mne to docela štve.pani to začala hned uklízet.ani nebyl čas.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“