Předzesilovač + korekční zesilovač + koncový zesilovač
Moderátor: Moderátoři
- Michaell0071
Předzesilovač + korekční zesilovač + koncový zesilovač
chtěl bych se tu zeptat.:
Před x lety (myslím 2008) jsem si stavěl repro k PC, kde jsem použil autoreproduktor DT200-1. K tomutu repru jsem připojil korekční mono předzesilovač + mono koncový zesilovač.
Po nějakém čase jsem však sehnal 2 věže z hifi, které jsem připojil k této již provozované sestavě.
Teď mě ale hlodá myšlenka, že bych zmíněné mono zesilovače vyhodil a repra připojil k novému předzesilovači, korekčnímu a koncovému STEREO zesilovači. Zmíněnou DT200-1 bych pak využil jako subwoofer.
U použitých věží však nevím co obsahují za repro, neměl jsem je otevřené.
Mohli by jste mi doporučit jaké zesilovače využít pro takovéto zapojení?
Počítám s tím, že by se jednalo o stavebnice, jelikož tak to mám řešeo i teď.
Díky moc lidi!
- Michaell0071
Co jsem hledal na webu našel jsem tento korekční předzesilovač a koncový zesilovač.
Popřípadě pak ještě něco takového nebo toto
Nevím, ale zda se to pro tento účel hodí. Přes audio jsem nikdy moc nebyl. Bylo by fajn mít možnost nastavovat i samostatně basy na to subwooferu.
Nejčastěji se objevují bedýnky o impedancích 4 Ω, 8Ω, 15 Ω (tuto impedanci měla v oblibě hlavně firma Sony). Jmenovitou zatížitelnost bedýnek už se asi nedovíš vůbec, leda bys je otevřel, zjistil, co je uvnitř za reproduktory, a podařilo se ti k nim sehnat seriózní údaje. To je u asijské produkce trochu problém, někdo uvádí hudební výkon, někdo špičkový, někdo Poslední Moment Před Odpálením, ti seriózní uvedou alespoň RMS.
Může to být trvale 2 W, ale taky 50 W, s tím, že je lze krátkodobě (hudebním signálem) přetížit asi na trojnásobek jmenovitého výkonu.
Promiň, na víc mi baterky ve věštecké kouli nějak nestačí.
napr http://www.ebay.com/itm/Mini-12V-24V-St ... 25a63d5bb6
nebo tady i s korekcemi
http://www.ebay.com/itm/Kit-60W-Hi-Fi-S ... 5d52752d42
- Michaell0071
- Michaell0071
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Michaell0071
Menší je Tesla APV161 4Ω-5W
Větší repro je typu ARN 5604 4Ω-15W taktéž od Tesly.
K typu ARN 5604 jsem na webu našel i jeho parametry.
Navíc jsou v bedně ještě 2 cívky a 5 kondenzátorů, (viz.foto níže).
K čemu ty cívky s kondenzátory slouží?
Bylo by teda možné použít tento zesilovač pro obě bedničky + sobwoofer?

- Michaell0071