Mechanika Sanyo SF91

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
denis15

Mechanika Sanyo SF91

#1 Příspěvek od denis15 »

Zdravím,
má starší, spíše už veteránský RMG s CD a začíná nechutně skákat při přehrávání. Začátek je vždy horší, od poloviny CD pokud do něj nedrcnu jakžtakž jede. Mechaniku jsem obkoukal a měla by to být Sanyo SF91. Nedá se to nějak rozebrat a důkladně vyčistit a nebo je to už prostě na výměnu? Cena mechaniky s dopravou degraduje mou chuť to spravovat :lol:
radioelectrum

#2 Příspěvek od radioelectrum »

Já jsem se s něčím podobným před lety setkal, a nakonec jsme jistil že je prasklý pastorek na motorku. Ona ta prasklina ani nebyla vidět. Šlo to zalepit sekunďákem, ale kolik to vydrželo nevím, dotyčný se už neozval.
denis15

#3 Příspěvek od denis15 »

Toto není můj případ. tam u některých cd je vše ok, u některý (pálenky) je problém. Spíše se loučí optika, nicméně jsem chtěl vysondovat, zda se nedá nějak rozpitvat a vyčistit a nebo prostě koupit novou a basta.
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

no a není tam trimr-točítko ke zvýšení výkonu laseru ? sice se to projeví na životnosti optiky ale na chvíli možná pojede dál
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
denis15

#5 Příspěvek od denis15 »

No, to jsem potáhnul před 8 lety :-). OK, takže je to vlastně vyřešeno :lol:
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

mně blbne Toshiba a občas nenačítá DVD-R a určité značky CD-R ale po domluvě již ano, je to ročník 2004 tak není zas tolik divu
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
denis15

#7 Příspěvek od denis15 »

Já to koupil ženě tehda do práce, rok 2004 jako jeté, takže to už bude skoro veterán :-). Kašlu na to, je to nějaký Sencor a oprava už je nerentabilní. Ovšem díly stále sehnatelné, což je celkem pozitivum.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“