ETA Cabero

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
onlyvikastar

ETA Cabero

#1 Příspěvek od onlyvikastar »

Zdravím. Od výše uvedeného mixerů jsem někde promírdal záruční list a jak na potvoru se mi z něj při šlehání začalo kouřit. Nemá někdo k dispozici návod jak se dostat dovnitř, zatím se mi tedy podařilo akorát sundat ty okrasný, stříbrný pruhy. Je to vůbec rozebíratelné nebo to je slisovaný jako monolit ?
Předem díky za odpovědi.
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

Nějak (trochu) rozumně se to určitě rozebrat dá. Už jsem pár těchto mixerů kuchal a vytahoval z nich elektroniky s těma modrýma sedmisegmentovkama a nepamatuju si nějaké řezání krytu a podobné věci. Akorát je to už delší dobu (aspoň rok), tak si detaily nepamatuju - právě že podobných věcí dělám hodně. Zkusil bych se zaměřit na vrchní víčko s displejem a to zkusit nějak odpáčit, ukroutit nebo podobně odcvaknout - pod ním můžou být šrouby, co zbytek mixeru drží pohromadě. Popřípadě to samé zkusit zespodu - ber to prostě jako hlavolam.

Až to budeš mít rozebrané a zjistíš, co je špatné (tipuju v háji motor - buď mezizávitový zkrat na rotoru, jeho přerušení, nebo proražený komutátor), tak jsi ve finále - na tuto motorovou jednotku se totiž žádné náhradní díly (ani motor, ani elektronika, ani unašeč) nedodávají a ani se nová motorová jednotka nedá sehnat, takže zbývá jedině koupit nejnižší model v řadě (2016) jako novou motorovou jednotku, popřípadě to celé vyhodit :? .
onlyvikastar

#3 Příspěvek od onlyvikastar »

Počkat, příslušenství je kompatibilní k 2016 ? nebo se bavíme jenom o motoru ?
ohryzek36

#4 Příspěvek od ohryzek36 »

Tak "Cabero" je celá řada x016 - 2016 je "nejchudší" typ jenom s ponornou nohou a šlehací metlou, u vyšších typů se mění jenom příslušenství - dá se to najít na firemních stránkách. Takže všechno s této řady je kompatibilní se vším.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“