Zdroje MeanWell - pro lékařské přístroje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sendyx

Zdroje MeanWell - pro lékařské přístroje

#1 Příspěvek od Sendyx »

Nemáte někdo zkušenosti s SMPS zdroji firmy MeanWell pro lékařské účely, konkrétně mne zajímají modely :

GSM36E18-P2S http://www.mouser.com/ds/2/260/GSM36E-spec-276539.pdf 18V, 2A

GSM06E09-P2S http://www.czech-meanwell.eu/fotky39753 ... GSM06E.pdf
9V, 0,66A

Jde mi o životnost, kvalitu odrušení, popřípadě doporučení sehnatelných obdobných zdrojů od nějakého jiného výrobce. První typ je určen jako náhrada zdrojů pro aerosolový inhalátor, druhý pro dokovačku nějakého zubařského přístrojku. Obojí bude zapnuté nonstop.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Volba to asi nebude špatná, ale každopáně bych doporučil každý model zakoupit, potrápit pod zátěží, jak se hřeje a pak kuchnout a prozkoumat provedení a použité součástky, hlavně elyty. Používáme nějaké open frame Meanwelly, obyč. průmyslovou řadu, je jich v provozu cca 250, některé už 9 let a zatím byl jeden měněn. Nejedou ale výkonově většinu času nijak moc zatížené.
Nakadah

#3 Příspěvek od Nakadah »

V práci používáme pro aplikace na LED osvětlení zalité IP68 zdroje MW tak i noname čínu. Vzal jsem si dva domů, že je vyzkouším a poměřím. Všechno jsou to 12V 80-100W. Ten MW měl menší zvlnění na výstupu, bylo to o hodně lepší než noname. Taky se MW přesněji držel maximálního dovoleného proudu, prostě nonamě bylo možno více přetížit nad limit než se vypnul. Přesné hodnoty už nemám.

Do reklamací se mi občas vrací noname zdroj, ty MW zatím nic. Ale tak či tak to chce stejně koupit na zkoušku - jak píše Zaky.
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

Pokud to není vyloženě "life support device", tak bych se toho nebál
Honza_dy

#5 Příspěvek od Honza_dy »

Lékařské věci nedělám, ale zdroje MW bych zařadil někam do střední třídy. U nás v práci jich běhá dost a za ty peníze je úmrtnost velmi malá. Navíc mají české zastoupení kde se většinou dá slušně domluvit...
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Jo, je to taková střední třída a o českém zastoupení vím. Zajímaly mne spíš zkušenosti z provozu... má to nahrazovat podstatně dražší a špatně dostupné zdroje.

BTW, ono je docela sranda, ty původní typy odcházejí nejčastěji na zkrat v diodách na primáru, na rozstřelené odrušováky, a u těch malých typů, že začnou relaxovat, nebo ruší celé širé okolí, i když fungují.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
filipaudio

#7 Příspěvek od filipaudio »

Ahoj.
Firma Friwo má také v nabídce zdroje "medical", nicméně s nimi žádnou zkušenost nemám.
Nemáte je někdo vyzkoušené v praxi?

http://www.soselectronic.cz/?str=1475&a ... avotnictvi
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“