Panelový MP Metra Blansko
Moderátor: Moderátoři
Panelový MP Metra Blansko
měl bych dotaz zdali metra Blansko někdy vyráběla panelové měřící přístroje typu MP 60 z toho vycházím že měřící přístroj by měl mít rozměry 60*60.
Podle aktuelního katalogu vyrábějí řadu pouze MP 40 a MP 80.
40 je pro mne málo a 80 zas moc. Potřebuji DC V do 40V a DC A do 30 A.A pokud se vyrábějí a měl někdo nějaké kousky navíc tak by tu byl jistě zájem o případný obchod.
Předem děkuji za reakce Mirek
ALE.
Před érou měřidel MP se možná právě v Metře vyráběla řada měřidel DHR ve dvou velikostech - DHR3 a DHR5. Číslice znamenala průměr montážního otvoru v centimetrech - tam by u řady DHR5 odpovídala velikost stupnice 60x60mm.
Takže zkus pohledat, možná na Aukru něco splašíš.
A kutilmile - nelituju tě
Jinak se ještě vyráběl DHR8 (111×111mm) a výše zmíněný DHR3 (44×44mm). Mám dojem že rozměry se udávaly zaokrouhleně na 110×110 a 45×45.
Současně se ještě vyrábí typy s obdélníkovým průčelím:
MP210 - 49,3×24mm
MP220 - 73,5×36,6mm
MP230 - 96,5×48,1mm
Hill píše:V bílém plastu určitě ne, řada DHR byla v černém bakelitu se skleněným okénkem.
Ano to je mi jasné mě se jedná primárně o velikost aplikuji to stejně do starší věci tak to bude aspoň i vzhledově reálné .
"tedy pokud se mi je podaří sehnat"
Mám ho v SWR metru už od výrobce
http://ok2mlo.rajce.idnes.cz/SWR/#P3200085.jpg
Kromě starých DHR3-5-8 byly ještě DHR v plechu, otřesuvzdorné, používané u vojenské techniky. Jsou myslím o něco větší, než DHR5, nějaké nepoužité mám.
V mnohem pěknějším designu byly některé polské a maďarské měřidla, oproti DHR vypadaly moderněji.
Bohužel se ale chovají dost nepříjemně - ručka se nevrátí na stejné místo a záleží na směru a rychlosti přiblížení. Například měřák s rozsahem 10V ukáže trochu jinou výchylku, když najedu na 5V z nuly, a jinou, když najedu na 5V z 10V. Vliv na to má i rychlost změny napětí.
Ale možná jsou všechny vadné a možná to MP40 dělají běžně.
Spíš si ale myslím, že daň za odolnější systém znamená větší tření.