Sat ARION AF-5230VHD CI - zdroj
Moderátor: Moderátoři
Sat ARION AF-5230VHD CI - zdroj
Jedná se o tento přístroj, ke kterému byl dodáván orig. napaječ dle obr. v příloze.
Napaječ dodává 2 napětí:
23,0V=500mA
6,5V=1500mA
Poněvadž máme přístroj bez napaječe, nemůžeme ho ani vyzkoušet, jestli je vůbec funkční.
Nikde se mně nepodařilo nalézt dodavatele zdroje (coby ND), ani jakékoliv info o něm - google oněměl.
Teď dotazy:
- Pokud někdo tento přístroj vlastníte, uvítal bych alespoň info o zdroji: ze kterých pinů vychází jednotlivá napětí,
abychom ho mohli připojit (alespoň provizorně) na lab. zdroj a vyzkoušet jeho funkčnost.
- Pokud by někdo měl tento napaječ (zdroj) doma nevyužitý (třeba z vraku, příp. i nefunkční-k opravě) - nabídněte.
Předem děkuji všem za příspěvky, event. za nabídku.
"Velký obrázek" zdroje: http://i.iinfo.cz/urs/05_napajec-128085035670335.jpg
- Přílohy
-
05_napajec-128085035670335.jpg- Externí síťový napaječ pro ARION AF-5230VHD CI
- (226.58 KiB) Staženo 188 x
BOBOBO píše: . . . radíš servisákovi v důchodu
. . . tak já zkusím taky poradit
na tvém obrázku je to namalované . . .
stačí si ten obrázek zvětšit . . .
- Přílohy
-
powersupply-S036GP.jpg- (84.64 KiB) Staženo 186 x
Ten obr. jsem zvětšoval, ale ani teď není příliš čitelný. Snad jen piny 1 a 2 (plusy? obou napětí) by asi šly přiřadit - GND (pin4) už problém nebude, půjde snad prozvonit.
Foto je z toho napaječe - tady usuzuju, že je to pohled na piny samce (toho konektoru), který je jeho součástí.
Tedy Pin1/23,0V=0,5A je ten P-horní a Pin2/6,5V=1,5A bude ten L-horní (vpravo a vlevo od klíče). GND je pak ten L-dolní (po prozvonění i ten P-dolní). Na zadním panelu (na samici) to tedy bude zrcadlově.
Michal22 píše:Ale napřed je fakt nutné vědět kde které napětí je. Když to kuchneš, nebude to poznat třeba podle filtračních elytů?
I na tohle jsem teď mrknul a mělo by to být následovně:
Z pinu1 (23V)
Z pinu2 (6,5V)
Takže vyzkouším napájet externě z nějakých zdrojů. Bohužel mně na to nebude stačit můj BS525 (2 * 0÷30V; 0÷1A).
Pin2 (6,5V) chce 1,5A - budu muset nějak improvizovat a něco si zbastlit.
Pokud bude sat-rec. funkční, tak (pokud neseženu originál - spínaný zdroj), budu nucen něco zbastlit - třeba i klasický, trafákový.
Zůstane mně ale problém sehnání toho konektoru (samce na kabel). Není to však běžný Mini-DIN 4 (jako pro SVH-S), ale dost podobný. Ani nwm, jak se jmenuje.
Citace z článku:
Externí napáječ
K přijímači je dodáván černý externí napáječ 100/240V – 50/60Hz s výstupem na zvláštní konektor pro stejnosměrná napětí 6,5 a 23V. Přívodní kabely jsou dostatečně dlouhé.
Tuším, že už se tady (na EB) taky jednou řešil, ale nemůžu to najít. Vzpomene si někdo na to vlákno?
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali