Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.
Kupoval jsem si ve Feroně polyamidovou tyč, potřebuju z ní něco vytočit. Prodavačka mě několikrát varovala, že to nesmí přijít do styku s potravinama a při obrábění nesmím vdechnout ty částice. Olizovat to nehodlám, ale netušil jsem, že je to tak škodlivý. Nikdy jsem nikde neslyšel, že bych na to měl dávat tak moc bacha. Je to pravda, nebo si to s něčím spletla?
Spletla si to s polyesterovým skelným laminátem, samotnej polyamid je inertní, dokud ho nenatáhneš na teplotu pyrolýzy = tepelnýho rozkladu. I jenom roztavenej je neškodnej, škodlivej začíná bejt teprve když začne hnědnout a (doslova) smrdět. Jo, pixlu na uskladnění polívky do ledničky bych si ze silonu asi neudělal, ale vzít ho do ruky se bát nemusíš.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!