Grundig 3201 RDS, jak vypnout funkci IS?

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomt

Grundig 3201 RDS, jak vypnout funkci IS?

#1 Příspěvek od tomt »

Zoufám si :(
Každé nastartování auta, jímž se souěasně zapne rádio se aktivuje funkce IS (Inteligent Search) - hledá všechny dostupné stanice v okolí. Následní z nich vybere nejsilnější a tu pustí do reproduktorù. Nestojím o ladění pokaždé, když nastartuji, rád bych, aby zůstala naladěná stanice, kterou jsem jsem uložil do paměti obvyklým zpùsobem, tedy dlouhým stiskem tlačítka pamìti 1-4.
IS je hezká funkce, ale je tak inteligentní, že se jí nedokážu zbavit. Poraďte prosím.
ZVUK2000

#2 Příspěvek od ZVUK2000 »

Asi budeš mít prohozené napájecí kabely 12V (trvalý a spínací). A vymažou se po vypnutí stanice.
Jodr

#3 Příspěvek od Jodr »

Souhlas, stejný problém jsme řešili také. Rádio mělo vypnutý kód, proto se neblokovalo. Prohozené přívodní dráty.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Blbý je, že na některých konektorech či redukcích je to prohozený už od výrobce. Nevím, co tím kdo sleduje...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#5 Příspěvek od EKKAR »

Výrobci rádií jsou v tomhle v drtivý většině nevinně - ti pinout konektoru podle ISO dodržujou. Ale výrobci aut jsou často a houfně na přesdržku - zářnej příklad je třeba VW včetně bolehlavský škodifky, který mají na ISO A konektoru (napájecí a ovládací) naprosto nestydatě přehozený piny 4 a 7 (červenej se žlutým) = trvalý napájení +12V a ovládací napětí +12V "Ignition" = "od klíčku" - a drze to prohlašujou za normě odpovídající standart...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
tomt

#6 Příspěvek od tomt »

EKKAR píše:Výrobci rádií jsou v tomhle v drtivý většině nevinně - ti pinout konektoru podle ISO dodržujou. Ale výrobci aut jsou často a houfně na přesdržku - zářnej příklad je třeba VW včetně bolehlavský škodifky, který mají na ISO A konektoru (napájecí a ovládací) naprosto nestydatě přehozený piny 4 a 7 (červenej se žlutým) = trvalý napájení +12V a ovládací napětí +12V "Ignition" = "od klíčku" - a drze to prohlašujou za normě odpovídající standart...

Diký a diký všem za rady, byl to i můj případ. Už vše hraje jak má.
Artaban001

#7 Příspěvek od Artaban001 »

Na samici, co se strká do rádia jdou ty piny naštěstí vypichnout a přehodit (někdy je potřeba zase napružit ten zobák). Pro amatéry - samozřejmě je lepší při odpojené baterii.
ZVUK2000

#8 Příspěvek od ZVUK2000 »

ZdenekHQ píše:Blbý je, že na některých konektorech či redukcích je to prohozený už od výrobce. Nevím, co tím kdo sleduje...

Solidní výrobce to řeší takto. A viděl jsem to hlavně u japonských autorádií.
Přílohy
ISO autorádo.jpg
(59.58 KiB) Staženo 239 x
cechpk

#9 Příspěvek od cechpk »

ZVUK2000 píše:
ZdenekHQ píše:Blbý je, že na některých konektorech či redukcích je to prohozený už od výrobce. Nevím, co tím kdo sleduje...

Solidní výrobce to řeší takto. A viděl jsem to hlavně u japonských autorádií.

Ano Ano zatím všechny Sony co jsem měl tak byla možnos si to prohodit na fastonech
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“