Stanice SCHWAIGER EKU 82 - všeobecný popis funkce
Moderátor: Moderátoři
Stanice SCHWAIGER EKU 82 - všeobecný popis funkce
Takže se ptám těch, kteři toto zařízení již prakticky použili, zda to pracuje tak, jak jsem to z manuálu pochopil a zde to popisuji takto:
Pokud bych chtěl ze satelitu např. 23,5 mít na výstupu všechny 4 kombinace pásma a polarizace, musel bych použít LNB se 4 výstupy (quad), každý výstup zapojit na jeden vstup EKU825 a přiřadit jim VertikalLOW, VertikalHIGH, HorizontalLOW a HorizontalHIGH. Jen pro transpondery Skylink by stačil LNB twin a dva vstupy nastavit na VertikalHIGH a HorizontalHigh, protože všechny transpondéry Skylink jsou v pásmu HIGH. Viz obrázek na straně 6 manuálu, řádek Satelite band.
Nějak mi ještě uniká nastavení výstupních transpondérů do jednoho kabelu v rozvodu, kterých je k dispozici až 24. Pro kompletní Skylink bych pak asi musel využít 16 z těch 24 výstupních transpondérů, na jejichž frekvence by se převedlo 16 vstupních transpondérů Skylinku. V jednotlivých TV na rozvodu by se pak ladilo jen podle frekvencí a polarizace výstupních transpondérů EKU825. Předpokládám, že vstupní frekvence na transpondérech satelitu se jen přenese do výstupního kabelu. Toto se nastavuje v řádku Setting, jak je opět vidět na obrázku na straně 6 manuálu. Je možné, že se původní nosná frekvence transpondéru přijímaná ze satelitu mění v zařízení na jinou nosnou frekvenci pro výstupní transpondéry. V manuálu to není nijak upřesněno, ale v řádku Setting vidím okno frekvence kanálu (Ch1 atd.) a okno frekvence satelitu.
Napájení LNB v TV se sat. tunerem (nebo v satelitním přijímači) by se asi mělo vypnout (i kdyby se nevyplo, tak v přípojce je DC napětí pro LNB odděleno asi kondenzátorem).
Pro kódované kanály musí pak mít každý TV svůj příslušný CA modul a kartu.
Pochopil jsem ty funkce EKU825 z manuálu správně, nebo to zařízení funguje trochu jinak? Nějak mi nesedí, že bych jedinou družicí obsadil až 4 ze 6 vstupů zařízení. Jinak si ale neumím představit, jak dostat do výstupu všechny kombinace LOW, HIGH, H a V.
Dík za odborný výklad.