Orava Color 445

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
defo

Orava Color 445

#1 Příspěvek od defo »

Už se tu o ní psalo, vím. Poblikávala, obraz se barevně rozpadal, pak tma. Protože před 3 roky to byl BU508 a kondík v bázi, vyměnil jsem obojí (BU508 byl opravdu vadný), kondík byl nejspíš OK. Po zapojení TV bez jakýchkoli problémů fungovala cca 15 minut, pak barevný rozpad obrazu a TV jsem raději ihned odpojil od sítě. Nevládnu zkušenostmi s opravami TV, proto bych rád pokud možno jednoduchou radu, jak lokalizovat příčinu "odchodu" tranzistoru, který však není okamžitý. Servis je u takto "staré" TV již luxusem, rád bych to řešil svépomocí.
Předem děkuji za shovívavé a polopatické rady.
Defo
juca

#2 Příspěvek od juca »

Vzdy musis zacat zdrojom,takze vymen vsetky elity v zdroji v prim a sek a tiez v RKS a STUDAKY!!!!
juca
defo

Kondíky

#3 Příspěvek od defo »

Studeňáky jsem hledal, ale nevypadá to na ně. Spíš mě zaráží, že to 15 minut běží. Kondenzátorů je tam poměrně dost. A měřit jejich kapacitu u větších elytů moc nejde. Měl jsi na mysli vše kolem tranzistoru v bázi i kolektoru?
Defo
Zbynek

#4 Příspěvek od Zbynek »

Ahoj.
Pokud nemáš nic na měření elytů, vyměň všechny ve zdroji a alespoň blokovací v sekundárech VN-trafa. (v první řadě na napětích 160V) Pokud máš alespoň starý dobrý ručkový ohmmetr (digitál je v tomto případě na nic), můžeš elyty přibližně odzkoušet porovnáním s jiným elytem (zaručeně nevyschlým). Několikrát jej připojíš k ohmmetru (jednou tak a pak obráceně) a budeš sledovat maximální výchylku. Pak vezmeš zaručeně dobrý elyt a pokud bude výchylka stejná, asi bude kapacita v pořádku.
Ahoj Zb.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“