Reset pocitadla toneru u tiskaren OKI
Moderátor: Moderátoři
Reset pocitadla toneru u tiskaren OKI
Program by mel podle tvurce vymazat pocitadlo toneru v tiskarne a doplneni toneru by pak melo byt bez problemu. Vyhodu vidim i v tom, ze k tiskarne davaji startovaci toner na prvnich 750stran ktery je bez chipu, takze by stacilo jen po 750 stranach resetovat pocitadlo a o chip se vubec nestarat.
Otazka zni, mate s tim nekdo zkusenosti? Nikde na forech jsem nenasel zadne ohlasy, autor je nekde z ruska a tak to ve mne nebudi moc duvery, nectel bych si nainstalovat nejake svinstvo.
- serviceman
Díky
S tim ruskym programem jsem to jeste nezkousel, ale mam to casem v planu. Premyslel jsem, ze nainstaluju virtualni XP je pro tento resetovaci program (je to zdarma ke stazeni na strankach M$) kdyby tam byly nejake breberky, smaznu jen jeden soubor s xp a je pokoj.
Pise tam ze casove omezena verze je zdarma, takze pokud by fungoval, stacilo by napr. jen pred spustenim diskoveho obrazu s xp zmenit datum a pracovalo by to porad.
Pokud to budes zkouset, dej vedet jak si dopadl.
Nasel jsem i nejaky resetovaci chip ktery se musi zapajet do tiskarny, ta tiskarna udajne jen z chipu na toneru vycita nejaky kod, ktery si pamatuje. Udajne si tiskarna pamatuje nekolik desitek poslednich kodu, ty pry staci jen vymazat z jeji pameti a neni pak potreba menit chipy. Na ty se pry nic nezapisuje.
Tak http://www.printerresetter.com/ vyzkoušen na OKI C3600, funguje to.Udělal jsem to večer, zatím tisknu, zatím všechno (válce, tonery, zapékačka) ukazuje 99% (jde o to, co bude, u jedné kazety jsme měl 4% toneru, tak uvidím, zda se to přece jen nezasekne, celá operace resetu mi přijde až podezřele snadná). Ještě zkusím jiné kazety ve kterých je sice sesypán toner z dalších, ale čip sjetý do nuly, či k nule. Ale myslím, že to celou paměť nevymaže a ta si ostatní čipy (vyjma těch, které byly zrovna v tiskárně) pamatuje nadále. Jedině program vždy pustit znova na další sadu. Ale čip myslím nemůže být na nule, resetátor pak nefunguje. Jinak co se týká licence, to je v pohodě, mám tu 17 strojů s pos2009, takže můžu resetovat snad celkem 17x i když uplyne trial. Stejně je nejdůležitější, že to umí znulovat válce, zapékačku (drahé krámy), alternativní tonery jsou celkem laciné a fungují.