Zdravím,mám problém s touto TV.TV normálně zapnu a dívám se na určitý program ale za přibližně 5 minut si sama ubere hlasitost. Už jsem nastavil hlasitost na přijatelnou úroveň a vytáhl baterie s DO ale stejně si sama sníží hlasitost takže v DO problém není.Hledal jsem na stránkách GOGEN jestli není nový firmware ale pro tento typ není.V menu není ani tovární nastavení tak nevím jak tohle řešit.
Na obrazovce se objeví normální stupnice,dokonce se mi jednou povedlo že jsem se s ním pretahoval o hlasitost. Zatím jsem jen prostriknul tlačítka kontoxemm a žádná zmena,otevřu tu TV a pokud to nějak nepujde mikrotlacitko odpajim.
Ano, lokální tlačítka se obvykle čtou tak, že spínají přes různé odpory k zemi, čímž tvoří s nějakým dalším odporem dělič a napětí čte převodník. Tím se celá lokální klávesnice zvládne po dvou drátech jen s pár odpory navíc, často tam bývá ještě ESD ochrana. Svod pak pochopitelně škodí kdekoli po cestě, zatím jsem jej ale často viděl právě v tlačítku samotném.
Tak problém byl opravdu jen v tom mikro tlačítku ale pomohlo prostříknout až po rozebrání,měl delší hmatník tak to ve složeném stavu neprošlo až dovnitř.
Tohle pomůže jen do chvíle, dokud Kontox uvnitř tlačítka nevyschne. Pak se ten "lezavý" povrchový svod uvnitř opět obnoví. Buď tyhle mikropínače vyměnit nebo lokální klávesnici úplně odpojit.