Měření zplodiny komínů
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
- Artaban001
- monterjirka
Ale je otázkou proč tady už několik let dost výrazně schnou tůje. Snad ne kvůli zplodinám z plynu...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Před rokem přivezl ten soused hromadu pražců a starých dřevěných sloupů. Už venku nejsou. Taky občas přiveze pár pneumatik a nemá je na zahradu jako květináče.
Mně by takový zákon, třeba s drony, udělal určitě radost.
Ale na druhou stranu- když se najdou furt ti stejní kokoti, kteří dokážou vykouřit z jednoho komínu celou vesnici o tisící hlavách, tak asi nic jiného nezbývá.
Ono je to furt to stejné- svoboda kohokoliv končí u svobody druhého. Moje máti má přiznanou CHOPN, ale koho z 🤐 okolo zajímá, že by jí při blbém topení mohlo jít o život?
Dokud to nebude trestné, tak asi bude muset běhat po domech úředník a tahat zkroucené PETky z kamen.
Problém všeho dnešního konání je v tom, že když většina lidí stála frontu na rozum, tak někteří chtěli v jiné frontě ještě kopeček vanilkové...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Já mám kotel na pevný jen jako záložák k tepelnýmu čerpadlu, kdyby třeba za mrazu lehlo a nebo jako bivalenci pokud by byl dlouho velkej mráz a TČ nestíhalo. Protože mě v době zateplení v roce 2002 odešel původní Dakon 18, pořídil jsem malinkej kotel s cca 8KW. Když v něm zatopím, jede vždy na plný pecky, protože s topením nabíjí i akumulační nádrž. No a pokud jede na plný pecky, tak na komíně není skoro vidět, že se topí. A taky jsem odzkoušel, pokud se do rudýho spalovacího prostoru šoupne něco závadnýho, na komíně to vůbec není vidět.
Problém je s lidma, co neumí topit a nebo co mají předimenzovaný kotel a jedou na teplotě rosení a dehtování. Jako náš soused. Naštěstí od doby co špatně chodí topí jen akumulačkama. Dehtování uhlí ale i dřeva je pěknej smrad...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!