Indesit WITP 82 - pokažený modul

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Sonny

Indesit WITP 82 - pokažený modul

#1 Příspěvek od Sonny »

Ahoj, podobný problém už tu pár uživatelů řešilo, i když bez zpětné vazby, takže nevím jak úspěšně.

Každopádně se mi také pokazil modul z pračky Indesit WITP 82 (všechny kontrolky pro zapnutí blikají).

Nafotil jsem inkriminovaný modul a přemýšlím, co s tím, mám voltmetr, takže můžu přes odpor proměřit vodivost součástek, ale to je tak všechno.

Poznáte někdo z fotek, která součástka vyhořela, nebo se jedná jen o mastný prach? (Což si nemyslím, "očouzený" je i plastový kryt a poměrně dost připájených nožiček z druhé strany.) Má to vůbec cenu opravovat?

Jako první bych asi desku očistil a vyměnil kondenzátor 10V 660uF, který je nějaký nafouklý, pak by se vidělo. Co myslíte?

PS: Ještě dodám, že očouzený byl i jeden Omron, to už se otřelo před focením.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
EL34

#2 Příspěvek od EL34 »

Já myslím, že to je jenom prach. Už jsem něco podobného řešil. Elyty Capxon rovnou vyměň za lepší. Je to šmějd. Ve spínákách je vidím nafouklé pořád.
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Je to prach, nic očouzeného. Stačí omést štětcem a vyfoukat (vysát). A hlavně vyměnit minimálně C17!
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Sonny

#4 Příspěvek od Sonny »

Díky, vyměním všechny čtyři, když už v tom budu a uvidíme. Když se pájí kondenzátor, je potřeba nějak opatrně (je nějak omezená teplota)?

Pokud bych vyměnil i ten černej odpor, má 2 červené, zlatej a žlutej pruh, to je 10M?
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Ten odpor (R20) jenom vyčisti, pravděpodobně mu nic nebude, můžeš ho změřit, ale jednou stranou musí být odpájený. A jeho hodnota není 10M, ale M22. Pokud se týká toho pájení, podle toho jak se ptáš bylo by asi lepší se spojit s někým zkušenějším z okolí. Jinak na tom pájení nic není máš-li čím a víš jak na to.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Sonny

#6 Příspěvek od Sonny »

Tak jsem vyměnil kondíky a už to chodí, paráda, díky moc. :)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“