Nejde nainštalovať tlačiareň-neznámy port
Moderátor: Moderátoři
Nejde nainštalovať tlačiareň-neznámy port
Čo som skúšal:
Ovládač originál z CD, tiež najnovší z internetu.
Manuálne odstrániť zvyšky ovládača pred preinštalovaním.
Ručnú inštaláciu.
Zapojiť do iného USB portu, dokonca pridaná PCI karta s USB portami.
Preinštalovať "Podpora tisku přes USB", dokonca som preniesol súbory usbprint.inf, usbprint.sys z iného PC kde to funguje, nasilu som nainštaloval.
Vytvoriť ručne nový port USB001, to potom nainštalovať išlo, ale netlačilo to, tvárilo sa že vytlačené, ale tlačiareň ani neškitla.
Na inom PC inštalácia vytvorí nový virtuálny port USB001, na ktorý sa potom inštaluje tlačiareň. Na tomto neviem prečo ten port nevytvorí. USB podpora tlače sa nainštaluje, ale port nikde. Potom na tom havaruje inštalácia ovládača, lebo tam nieje ten port. Iné USB zariadenia (flešky, klávesnica, myš) fungujú. Nestretol sa s týmto niekto?
- monterjirka
Nebyla už tam tahle někdy dříve a nedošlo k poškození ovladačů?
Registry ve Woknech si někdy pamatují i to, co nechceme a dokážou při nové instalaci dělat problémy se "starými" ovladači.
Ve Správci vyházet tiskárny, které tam nemají co dělat, vyházet všechna USB zařízení... Někdy si to po restartu obnoví co je třeba a nové jde nainstalovat.
Ešte doplním, že keď dám inštalovať na iný port, napríklad IP port, ovládač tlačiarne sa nainštaluje. Chyba je niekde asi vo Windows, nevytvorí USB port, aj keď typ tlačiarne cez USB vidí.
Tak sa ku mne dostali oba súbory. Ten s ktorým to nešlo je:
verzia: 4.90.0.3000, Standard USB printing Port Monitor DLL, název produktu: Microsoft(R) Windows(R) Millennium Operating System
Dobrý je:
verzia: 5.1.2600.5512 (xpsp.080413-0852), Standard Dynamic Printing Port Monitor DLL, název produktu: Microsoft® Windows® Operating System
Vyzerá to že sa tam odniekiaľ dostala verzia pre Windows Millennium. To je záhada. Žeby tá inštalačka z CD zle detekovala Windows a dala tam verziu pre Win98/ME?