Vadný DO k přijímači BENsat BEN110FTA - Vyřešeno

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

Vadný DO k přijímači BENsat BEN110FTA - Vyřešeno

#1 Příspěvek od otakarv »

Dostal jsem tento přijímač s vadným DO (kamarádův brácha měl kapku upito a posadil se na něj). Po podrobnějším zkoumání při silném světle a pomocí hodinářské silné lupy se mi podařilo naleznout jedinou prasklinu spoje těsně vedle zakápnutého čípu. Zradoval jsem se a ihned jsem prasklinu překlemoval drátkem a zapájel trafopájkou. Po složení,vložení batérií a zkoušce se však nic nekonalo, DO jednoduše nefunguje. Následovalo opětovné rezebrání a když jsem měřil pomocí diodového testu přívody napájení čípu tak v obou směrech neukazovalo nic. Blbec jsem to nezměřil před pájením (v duchu mi něco říkalo abych to nepájel trafopájkou) tak jsem to asi s největší praděpodobností odrovnal, že jo.
Nyní mi je DVB-T přijímač bez DO na dvě věci. Má v sobě USB vstup což jsem chtěl využít na přehrávání filmů z flešky stažených z internetu a prohlížení fotek, mám ještě klasiku TV OVP CTV 2540.
Jen tak čirou náhodou by se u někoho toto DO nebo alespoň funkční plošák nenašel? Předem díky.
Naposledy upravil(a) otakarv dne 31 led 2016, 13:19, celkem upraveno 1 x.
lumca

#2 Příspěvek od lumca »

Zkus oslovit firmu Emos z Přerova, ti tyhle STB dovážejí a distribuují po ČR, určitě se jim tam na servise bude nějaké DO povalovat a za mrzký peníz se ho budou chtít zbavit.
BIDLO

#3 Příspěvek od BIDLO »

Anebo nový:
http://www.dalkove-ovladace.cz/do-pro-s ... dac-p-3394

Otázkou je zda-li se to vyplatí, měl jsem tento typ v ruce a horší šunt co se týče kvality tuneru, jsem snad ještě neviděl. Ale to už je na tobě.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Samozřejmě jsem si nejdříve zjistil na internetu cenu nového ovládače ale když jsem k ní připočítal ještě poštovné tak mi vyšla skoro cena nového přístroje i s ovládačem tudiž jsem to zavrhl.
Já jsem chtěl stejně tento setobox používat většinou na přehrávání a prohlížení fotek z flešky tudiž jsem zde položil otázku zda se někomu doma nebo v dílně nepovaluje třebas pouze samostatný funkčni plošný spoj tohoto ovládače.
Každopádně si cením snahu mi v této věci pomoci.
Maxell

#5 Příspěvek od Maxell »

Ještě bych vyzkoušel napsat sem : http://www.petrkawa.cz/
Beru od něj DO dlouho a má hodně náhrad. Za zeptání nic nedáš.
Neberte život vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od otakarv »

Děkuji všem za příspěvky a rady. Dotazy jsem dal také na inzertní stránky ale z těch se mi ozval akorát nějaký oje..vák. Před tím jsem ale kontaktoval firmu EMOS jak mi poradil lumca, mají také sídlo zde na Slovensku. Nejdříve mi nabídli nový ale s tím jsem nesouhlasil, na druhý den se mi ozvali znovu že by byla možnost odkoupení DO z propagačního centra s čímž jsem souhlasil neboť cena byla poloviční a že se na druhý den domluvíme na dopravě. Druhý den se nikdo neozval ani další 3dny tak jsem si myslel že se na mě vyprdli. Na 4den přišel od nich mail s tím že DO k nim dorazilo a abych jim poskytnul adresu kde mi jej mají doručit. Po odeslání potřebných formalit mi odepsali že ovládač mi přijde v pondělí (údaje jsem zaslal v pátek kolem 12h). V sobotu na druhý den zvoní telefon, ozval se kurier že má pro mě balíček z EMOSu.
Ovládač je trochu poškozen teplem na obalu ale co je pro mě důležité, je funkční.
Maxell, na ten Tvůj odkaz jsem se už neinformoval když už mi mezi tím v EMOSu zařizovali DO.
Každopádně ještě jednou všem děkuji za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“