Schodišťový automat - náhrada za SA-10
Moderátor: Moderátoři
Schodišťový automat - náhrada za SA-10
Ale není "pinově kompatibilní" s SA10 (kterému stačí připojit jen 3 vodiče), protože je nutno přivést navíc ještě fázi a nulák. Ale funkci co požaduješ, aby se po stisku(ve skutečnosti ale po uvolnění) tlačítka začal nový odpočet, má.
Řekl bych, že je to funkce F3 nebo F1 u typu MCR- MA, v datašítu: http://www.oez.cz/uploads/oez/files/ks/5133-z01-15_cz_sk.pdf
- Přílohy
-
MCR vs SA10.JPG- (160.96 KiB) Staženo 310 x
- Artaban001
Jelikož jsem to MCR měl doma, dal jsem ho tam. Ale jestli ho zničí prasklá žárovka, tak to je blbé.
Artaban001 píše:.... Já tady jeden udržuju v chodu a zatím vydržel dýl, než ty nový "CRM", který po spálení žárovky chcíply.
Nedá mi to. Jak chcíply? Uvnitř není triak ale mechanické kontakty. Po spálení žárovky odejdou kontakty relé?
Spíš bych čekal, že se časem postupně odpaří srážecí kondenzátor a elektronika přestane fungovat, ale že by relé odešlo při zničení žárovky...
Pak došly díly a byl jsem na omytí, když na mě vybafli cenu za písťák 475 Kč, a ten byl po roce provozu dvakrát do měsíce spečený nebo pro změnu nevedl kontakt k tlečítkům.
Za 625 Kč byl elektronický SA10E. Tak jsem zatím dva nahradil jimi (drží jeden 6 a jeden 5 roků) a zbývající pneumatické ještě opravuji z dárců orgánů. Jen jsem nedávno zjistil, že se mi odlepily štítky na krabičkách z Nedisu a nevím, která vazelína je silikonová na ty pístky, a která je na mazání mechanik kov - plast. Jak voní, si nepamatuji, a vypadají i mažou se úplně stejně... ale to se uvidí, až si některou z nich vylosuju a použiju.
Teď už to vypadá, že SA10 i SA10E jsou přinejmenším uvnitř zlacené a kontakty makají v ochranné atmosféře, nebo v čem. Alespoň podle jejich ceny.