Mega 2560 sériový port 0
Moderátor: Moderátoři
Mega 2560 sériový port 0
Malinko mě mate, že na AUX1 je vyvedený RX0 a TX0 a ty samý signály jdou přes odpory 1K do převodníku USB-seriák na desce Mega 2560. Ty odpory teoreticky zabrání aby převodník narušoval sériový data z AUX1 ale jak to bude opačně? Pokud pojedou data přes převodník USB z PC a zároveň se stiskne klávesa, tak Pro Mini přetlačí signály z převodníku a vzniknou nesmysly na RX0, případně TX0.
Co na to znalci co si hrajou s Arduinem?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zaky píše: K čemu je taková G kódy generující klávesnice dobrá, to si představíš model, přeložíš si ho v hlavě do G kódu a vytiskneš si ho z klávesnice bez použití počítače?
Tak základní věc, kterou jsem zapomněl napsat je že to neřídí 3D tiskárnu ale na HW a upraveným FW od 3D tiskárny to řídí MPCNC, což je 2,5D frézovací router. Nepsal jsem to kvůli zanášení dalších složitostí do tématiky, 3D tiskárny zná mnohonásobně víc lidí, než MPCNC.
U ty frézky se hodí najetí X, Y, Z, do vhodnýho místa nad upnutý materiál a stanovení Home v tom místě. Pak by se dalo frézovat i z SD karty. Dosud jsem musel tyhle posuvy dělat z PC z manuálního řízení Repetier-Host. To je trochu nepraktický, lepší je čumět na vřeteno a přímo na klávesnici na MPCNC po hmatu nakrokovat kam je potřeba.
Takže mi vlastně jde o úrovně jaký lezou v klidu z Uartu Arduino Pro Mini a z USB převodníku na Arduino Mega 2560. Pokud by v byly v klidu v log1, tak by to mohlo chodit, byl by tam vlastně "součin na drátě". V klasický TTL se to dělalo celkem běžně i s hradlama, co neměly otevřený konektor a chodilo to. U těhle pidi odběrových švábů jsem to nikdy nezkoušel. Přidávat hradlo by znamenalo dost rozřezat desku. Napadlo mě místo těch odporů v signálu RX a TX osadit šotky a udělat součin na diodách se signály z Pro Mini. To by se nemuselo řezat, jen vyměnit 2 součástky a přidat 2 diody do kabelu Pro Mini.
Ještě bych měl dotaz. Ten FW na klávesnici je psanej pro Arduino Pro Mini. K němu bych musel shánět pro programování převodník USB na serial TTL. Dalo by se použít i Nano? Stačí zkontrolovat Pinout a nebo může být ještě nějaký problém s FW?
Díky
Celeron píše:Jasně, vyhodím odpory v RX a TX a místo nich vrazím dva dvouvstupový AND
Ten druhej AND tam bude k čemu?
Dle mého názoru stačí na celé sloučení jedna dioda a nic se nemusí řezat.
lesana87 píše:Celeron píše:Jasně, vyhodím odpory v RX a TX a místo nich vrazím dva dvouvstupový AND
Ten druhej AND tam bude k čemu?
Dle mého názoru stačí na celé sloučení jedna dioda a nic se nemusí řezat.
Nojo, vlastně stačí jen jeden do RX cesty, TX půjde paralelně do převodníku USB i Uartu Pro Mini. Teď mě ale napadlo, jestli to nemají řešený jinak. Při případným posílání FW z PC do Mega 2560 asi odpojují tu klávesnici na AUX1 aby klávesnice nemohla zanést chybu. A při tisku není připojený PC, tiskne se z SD karty a ovládání je přímo z klávesnice. Pak se nebude muset řešit vůbec nic.
Ale otázka je, jestli by to při dodržení nějakých postupů nemohlo cuodit jak z klávesnice tak z PC.
frpr666 píše:Nikde nevidím odkaz na: Někde na netu... Ono každá Arduino destička je trochu jiná, a občas se může vyskytnout problém s kompatibilitou knihoven, které nejsou oficiální...
http://www.thingiverse.com/thing:1563410 Je tam zazipovanej FW pro generování G-code a z netu to potřebuje ještě knihovnu Keypad
No a pokud to bude makat, tak použiju z dřívějšího vývoje prográmek na ohledání klávesnice 4x4 a obsluhu sériového portu napsanou v A51. Dopíšu k tomu aby stisk klávesy generoval texty G-code a nacpu to do Atmela 2051, ten na to bude bez problémů stačit. Všecko mám doma, pár hodin hraní....