Zdravím, mám tady (alespoň pro mě) zvláštní jev u VF generátoru BM205: Když generátor připojím (pouze střední vodič konektoru, protože nemám umělou anténu) k Seleně, která je nalazená někde na KV a otáčím stupnicí generátoru, tak se generátor ozve v rádiu na více místech stupnice generátoru, ALE STUPNICE RÁDIA JE PŘI TOM NALAZENA STÁLE NA JEDNOM MÍSTĚ! A ty místa na stupnici generátoru nejsou moc daleko od sebe. Generátor moduluji MP3.
Chtěl bych se zeptat co to má být a jestli je to normální. Ale normální to asi nebude, protože více kmitočtů generátoru nemůže odpovídat jednomu kmitočtu na rádiu. Děkuji
Naposledy upravil(a) matmafek dne 19 kvě 2016, 21:32, celkem upraveno 1 x.
Je to zcela normální jev. Součtové a rozdílové kmitočty signálu z generátoru a ze směšovače v rádiu, to je celá dlouhá řada výsledných kombinací. Je to trochu zjednodušeně řečeno, ale pro představu to asi stačí.
Řekl bych, že je to normální - kromě signálu na naladěném kmitočtu chytáš zázněje na kmitočtech, co jsou od naladěného kmitočtu vzdálené o kmitočet oscilátoru mezifrekvence - ten se (z důvodu velké úrovně vstupního signálu a nepřítomnosti jiných signálů) smíchá se vstupním signálem a tim se kmitočty sečtou nebo odečtou. Samozřejmě, že to až tak jednoduché není, ale na podobném principu prostě pochytáš těch signálů z jednoho zdroje na různých kmitočtech víc.
Normální to je až na to nalazení.. . To už ve škole nemáte, nebo jste neměli, český jazyk?! To když čtu, tak bych b.il! Útěchou ti budiž že nejsi jediný prznič českého jazyka . Ono se totiž ladí a ne lazí...
Bereš v úvahu jeho místní dialekt? U mně, protože jsem skoro uprostřed ČR a je to tady samá naplavenina, se míchaj všechny dialekty širokýho okolí, včetně hantecu.
A ani Tvoje čeština mimochodem není zrovna ideální.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
To víš. Každý nemůže být tak geniální a mít takový pravopis jako ty. Když už reaguješ a nijak se tě to netýká, jak to máš ve zvyku . A v Přerově se nemluví ani čistě Hanácky, ani se tam nic nelazí . Příště si laskavě komentuj jen to co se tě týká!! Děkuji.