Plazma Samsung PS42C450B1WXXH, poraďte
Moderátor: Moderátoři
- amidamaruu
Plazma Samsung PS42C450B1WXXH, poraďte
Čím to mohlo způsobit?A proč všechny 3?Sice závadu jsem našel,ale hledám příčinu.Nedělal bych ji,ale je to pro nejlepšího kámaráda,který je ma invalidním vozíku.Poradte.Na co se ještě zaměřit,než vyměmím ty trandíky?Aby se zase neodvařily.Levé straně pravděpodobně nic nebude,nebot po odpojení pravé str.najíždí zvuk.Ale samozřejmě bez obrazu.Hledal bych,kdyby někde byl alespon nějaký plánek.Našel jsem sice na zdroj-BN44-O0330A-čko,ale dál nic.Proto ta prosba.
- amidamaruu
Jo a co se týče těch elytů.ze staré školy jsem nejprve prohledal,jestli některý není vyfouklý,nebo střelený.Pak proměřil všechny avometrem,jak se to kdysi dělávalo.Ale nyní/Po létech mám strach,že to nestačí./Tak raději,pro,klid duše,všechny kondíky/elyty/kolem vadné součástky měním.Stejné kapacity,ale na vyšší voltáž.
Iné to bolo už s hybridmi na staré LG plazmy, boli to jazdenky vyletovane zo starych teliek, takže zaleží na predajcovi ako všade inde.
Inak plazma princípom činnosti veľmi zjednodušene mi pripadá ako mnoho segmentový fluorscenčný display alebo digitrón v tom ohlaďe, že červená, modrá zelená ako segmenty z rôznych luminiscenčných materiálov a spolu mnohosegmentová matica X krát Y.
Povedzme, že Y SUS + Y Bufre (ľavá strana z pohladu od zadu TV) sú v matici vodorovné súradnice volaného segmentu (horizontály matice), X bufre (spodná strana obrazovky) sú v matici vertikálne súradnice volaného segmentu a Z SUS je spoločná anóda displeja.
Spojením súradnice X a Y v danom časovom okamžiku + výberom kombinácie RGB (resp. spojením aktívnej Y a všetkých vertikál X ktoré majú biť aktivované) vznikne bod alebo postupnosť svietiacich bodov rôznej farby vo vodorovnom smere - teda v jednom riadku a nasleduje postupnosť bodov o riadok nižšie zmenou aktivácie inej horizontály Y pravdepodobne nasledujúcej.
Spoločná anóda Z je jasná.
Hm ako predstava na pochopenie by to stačiť mohlo ak to tak naozaj je....
Heno píše:Presne k tomu to speje. Uz teraz je tolko sprostych opic a jediny ostrov vedomosti je tu a na podobnych forach.
Najhorsie je, ze keď poviem tomu priemernemu cloveku, ze volačo opravujem poklada ma za chudaka, čo sa vrta v železe alebo nosi stary papier do zbernych surovin.
Súhlasím s tebou . Nás čo sa tomu pár rokov venujeme to baví vŕtať sa aj v 30 a viac ročných veciach. Stále sa učíš nové veci zbieraš cenné skúsenosti . Vieš si to opraviť, poskladať, odmerať ,nakúpiť .... Pre nás je to ako droga raz ťa to chytí a .....
Lenže viac ľudí tomu nerozumie nezaujíma ich to . A priemysel , ekonomika idú práve po takých to ľuďoch . Oni majú jediný záujem - zobrať im peniaze s peňaženky
Asi preto nás pokladajú za chudákov že sa v tom hrabeme ...... (ako rómovia v kontajneroch alebo popelniciach