Monitor LG Flatron W2252S-PF mod:W2252SQT rozsvítí a zhasne

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ProAgnes

Monitor LG Flatron W2252S-PF mod:W2252SQT rozsvítí a zhasne

#1 Příspěvek od ProAgnes »

Zdravím, nejsem profík- ale snažím se...
dostal jsem výše uvedený monitor, kde bylo spálené trafo. To jsem si v Číně koupil nové, ale po zapojení se monitor rozsvítí včetně loga LG a zhasne. Když připojím VGA tester, monitor naběhne, vidím opět logo a potom barevné pruhy z testeru, monitor ale po cca 2 vteřinách zase vypne. Možná je vadná některá ze 4 lamp, nebo nějaká kontrola pro řídící obvod FAN7314, nedokážu a nevím ani jak zjistit, pokud a která trubice by mohla být KO.
EDIT: Trafo mělo spálený sekundár, 1 ze 2 cívek měla na místo 970 ohm několik Mega...
Prosím o radu odborníka, nebo zkušeného, který by mě navedl ke zprovoznění monitoru, nerad bych jej likvidioval.
Předem VELMI MOC děkuji
mi-ro

#2 Příspěvek od mi-ro »

Jo, u těchto W monitorů 90% vadných horních trubic. A ty spodní už taky nebudou stát za moc. A tem sekundár trafa se ti žřejmě upálil kvůli vadný trubce. Předpokládám, že zdroje jsou OK.
..to bude jen ňákej odpůrek
ProAgnes

#3 Příspěvek od ProAgnes »

Kondíky jsou OK, tam problém není určitě. Měřil jsem je a navíc i dával nové a chová se to stejně.
Takže vyměnit trubice, nebo použít LED podsvícení.... Dle ceny... Nebo ho prodat? Je to škoda
bumbo

#4 Příspěvek od bumbo »

Na to je dobré mít tester trubic.
Ja jsem si postavil tenhle od Danyka a jsem s ním spokojenej.
http://danyk.cz/ccfl.html
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Skus trubice pripajat po jednej - ktora nesvieti alebo svieti ruzovo, ta je vadna.
Peterseal

#6 Příspěvek od Peterseal »

Moznsoti je viac.
1.Vadne trubice. Pokial nemas moznost tam dat na skusku ine, tak zapoj namiesto trubice keramicky kondenzator okolo 220-330pF na 3KV. Ak to pobezi s nim, je to trubica. Ale pozor, dakedy menic nenabehne ani s kondikom, ale to je asi 1/4 pripadov.
Ked rozoberies panel mas istotu. Vadnu trubicu najdes aj pohladom. Bude mat cierne konce alebo bude mat konec prasknuty. Pripadne ohoreny pripoj od kabla.
2. Vadna elektronika. Prekontroluj obvody snimania prudu trubic ci tam nie je nieco po predoslej poruche poskodene.
Mira_A

#7 Příspěvek od Mira_A »

Peterseal píše:Moznsoti je viac.
1.Vadne trubice. Pokial nemas moznost tam dat na skusku ine, tak zapoj namiesto trubice keramicky kondenzator okolo 220-330pF na 3KV. Ak to pobezi s nim, je to trubica. Ale pozor, dakedy menic nenabehne ani s kondikom, ale to je asi 1/4 pripadov.
Ked rozoberies panel mas istotu. Vadnu trubicu najdes aj pohladom. Bude mat cierne konce alebo bude mat konec prasknuty. Pripadne ohoreny pripoj od kabla.
2. Vadna elektronika. Prekontroluj obvody snimania prudu trubic ci tam nie je nieco po predoslej poruche poskodene.

A co tam dát radši místo trubice odpor (cca 200K/2W a víc i třeba paralelní 3x3M/1W). Tohle řešení je samozřejmě jen na zkoušku.
mi-ro

#8 Příspěvek od mi-ro »

No tak to nevím, logika budiče invertorů POROVNÁVÁ proudy a úbytky na horním a spodním páru trubic. Jakákoliv diference vyvolá error a vypnutí měniče. Že by odpory dokázaly simulovat napěťový úbytek a proud?
..to bude jen ňákej odpůrek
Mira_A

#9 Příspěvek od Mira_A »

mi-ro píše:No tak to nevím, logika budiče invertorů POROVNÁVÁ proudy a úbytky na horním a spodním páru trubic. Jakákoliv diference vyvolá error a vypnutí měniče. Že by odpory dokázaly simulovat napěťový úbytek a proud?

Nic neporovnává :lol: . Alespoň u BIT3193G(95G). Podle proudu a napětí jen buď vypne jako err nebo když je vše v pořádku svítí.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“