Power Macintosh 8200 - vadna onboard sietovka?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
rnbw

Power Macintosh 8200 - vadna onboard sietovka?

#1 Příspěvek od rnbw »

Davam dokopy stary Power Macintosh 8200 - vymenil som vybitu zaloznu bateriu, nainstaloval Mac OS 9 (a upgradoval na posledny 9.2.2 s pomocou OS9 Helper).

Problem je, ze nejako blbne onboard sietovka (ethernet 10Mbps) - straca pakety. Stiahnut nieco cez siet je nemozne, rychlost klesa na nulu. Ked ju pingujem z druheho PC, tak strati tak 1/3 paketov, flood ping samozrejme dopadne zle.

Sietovka ma RJ-45 aj AAUI konektor. Skusil som aj externy AAUI transceiver s BNC (10BASE2) a problem je uplne rovnaky ako cez RJ-45, takze zavada nie je v PHY casti. Myslim, ze podobne blbo sa sprava siet vtedy, ked je nastaveny natvrdo full-duplex a na druhej strane je half-duplex zariadenie. Ale to by hadam neblblo s BNC, tam musi byt vzdy half-duplex :?:

Vrazil som do PCI slotu RTL8139, nainstaloval driver a ta funguje bez problemov, aj flood ping je bez straty paketu. Ale rad by som rozchodil tu onboard...
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vyzera to na vadne elyty - pozrel som osciloskopom na napatia zo zdroja a na 5V vetve som videl bordel okolo 100mV PP. Strcil som do konektora zdroja elyt 2200uF, bordel sa skludnil a pakety nevypadavali, ani pri flood pingu. Pocas toho som elyt vytiahol a hned vypadavat zacali!
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Vymenil som vsetky 100uF/6.3V a 10uF/10V SMD elyty na zakladnej doske. Neboli uplne suche ani zhnite, mali len mierne zvysene ESR (100uF: 3 ohmy). Este ostalo asi 20ks 47uF/16V, ale nemam vhodne, tak tie som zatial nechal. Ale sietovka uz prestala stracat pakety a normalne funguje :)
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“