Pir senzor k Evolveo Sonix

Manuály, rady a návody z oboru zabezpečovací techniky a elektrické zabezpečovací signalizace (EZS)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jade

Pir senzor k Evolveo Sonix

#1 Příspěvek od jade »

Zdravím, koupil jsem si PIR senzory Evolveo k ústředně od stejné firmy a není mi jasných pár věcí: co je to Tamper ochrana?
Jak dlouho v nich vydrží lithiové baterie CR123A? Jsou v každém senzoru dvě.
Když senzor položím na bok, bude fungovat jako senzor typu "záclona"?
Děkuji !
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Tamper je obecně spínač, který slouží k tomu, aby byla indikována snaha o otevření snímače nebo ústředny- čili ochrana před zloději, kteří by uměli zabezpečení obejít, kdyby se k němu dostali.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

jade píše:Jak dlouho v nich vydrží lithiové baterie CR123A? Jsou v každém senzoru dvě.

To záleží hlavně na tom, jak častý bude pohyb kolem čidla. Při častém pohybu můžebýt klidně za dva měsíce hotovo. Tam kde je častější pohyb jsou vhodná čidla drátová.

jade píše:Když senzor položím na bok, bude fungovat jako senzor typu "záclona"?

Logicky pokud to čidlo otočíš o 90° otočí se i jeho chrakteristika o 90°, ovšem myslím, že do charakteristiky typu závěs to bude mít hódně daleko. Porovnej charakteristiku čidla typu závěs v horizontální rovině (pokud jí najdeš) a typu vějíř ve vertikální rovině. Jedná se přece o zabezpečení (ikdyž se Sonixem :roll: ?), tak použij přímo odpovídající čidlo.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
jade

#4 Příspěvek od jade »

U tohoto senzoru se dá nastavit interval snímání 5s/50s/5min.
Mám nastaveno 50s.
Mimochodem, mám ve stejné místnosti i kameru s infra přisvícením. Nemůže PIR senzor zareagovat na změnu intenzity infra přisvícení?
Odpovědět

Zpět na „Zabezpečovací technika“