Odmagnetovač TOM 01

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
omegatv

Odmagnetovač TOM 01

#1 Příspěvek od omegatv »

Blbne odmag.frezy.je tu použity odmag.od Kovoplast Nitra TOM 01.Zapojenie mam no pravdepodobne bude vadny obvod VNB 035 regulacia na tyristory.Nenajde sa niekde vnutorne zapojenie tohoto obvodu.pristroj magnetyzuje ale je problem s odmagnetizovanim. Vdaka.
...Laco...
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

Curvetraceristé všech zemí spojte se!
omegatv

#3 Příspěvek od omegatv »

Vdaka za info ale už som to našiel aj ja.Je to komplet.Ale kde by sa dal zohnat ten IO obvod WNB 035.Konstukcne neni nejak zlozity dal by sa vyrobit.Ale ak by bol original bolo by to ok.
...Laco...
selfcontrol

#4 Příspěvek od selfcontrol »

Několik WNB035 osazených na DPS mám v šuplíku a nemám pro ně využití. Mohu zaslat za cenu poštovného.
rolis7

#5 Příspěvek od rolis7 »

Dobrý deň. Oživým toto vlákno, aby som nezakladal duplicitné. Nájde sa prosím nejaká dobrá duša, ktorá by poskytla schému zapojenia k tomuto odmagnetovaču Opravujem ho pre veľmi dobrého známeho a niekto predo mnou tam už bol a pomenil tranzistory, ktoré si myslím, že tam nepatria a ešte im poprehadzoval aj jednotlivé vývody. Potrebujem to skontrolovať. Doteraz som našiel prerazený tyristor, nejaké kondíky a tie tranzistory. Neviem v akom stave je WNB 035, to musím ešte skontrolovať. Tá schéma by mi pomôhla zorientovať sa a výrazne by urýchlila čas opravy. Aby som si nemusel všetko pracne vykreslovať. Ďakujem.
rolis7

#6 Příspěvek od rolis7 »

Môžem poprosiť o informáciu. Na doske je zhorený rezistor R19. Vie mi niekto povedať, akej má byť hodnoty, pretože je zuholnatený a nedá sa prečítať hodnota (samozrejne je poškodený aj príslušný tranzistor T8- KC639, ten som dal nový). Ďakujem.
Naposledy upravil(a) rolis7 dne 03 říj 2019, 08:53, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

rolis7 píše:Na doske je zhorený rezistor R19. Vie mi niekto povedať, akej má byť hodnoty, pretože je zuholnatený a nedá sa prečítať hodnota

je jen zuhelnatělý, nebo přerušený ??
. . . změř ho

pokud je přerušený, najdi ono přerušení, změř odpor k oběma koncům a sečti . . .
rolis7

#8 Příspěvek od rolis7 »

Ďakujem za postrčenie. Povrch je zuholnatený a keď ho merám, tak sa pri pohýbaní vývodami mení hodnota odporu od cca 10 K do 300 Kohm, podľa toho, ako pohnem vývodami.
ok1hga

#9 Příspěvek od ok1hga »

nehýbat !!!
měřit !
rolis7

#10 Příspěvek od rolis7 »

To sa ľahko povie, ale päť krát pripojím meracie káble a päť krát odpojím meracie káble a päť krát nameraná iná hodnota odporu . :D Budem sa musieť viac snažit, aby z toho bolo niečo rozumné. Asi si skreslím okolie, snáď potom z toho niečo rozumné vydedukujem.
El_Diablo666

#11 Příspěvek od El_Diablo666 »

R19 by měl mít 470R

Časem asi přidám seznam součástek, ještě je nemám kompletně sepsané.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“